Kézilabda – Magabiztosan jutottunk a nyolc közé

2018 júl 11

Az első félidőben még pontatlanabb, szünet után imponáló játékkal rukkolt elő a magyar női válogatott a debreceni junior világbajnokság nyolcaddöntőjében Szlovénia ellen, és meggyőző különbséggel jutott tovább.

Női junior világbajnokság, Debrecen, nyolcaddöntő:
MAGYARORSZÁG-SZLOVÉNIA 31-17 (12-10)
Játékvezetők: Merz, Schilha (németek).
MAGYARORSZÁG: Hlogyik, Binó, Suba (kapusok), Fodor, Faluvégi, Giricz 1, Háfra 3, Hornyák 1, Kácsor 4, Klujber 7 (2), Kuti 1, Lakatos 2, Márton 6, Pásztor 2, Szabó K. 3, Tóvizi 1. Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir.
SZLOVÉNIA: Curk, Hadzic, Vojnovic (kapusok), Abina 1, Akalovic, Bon-Brzin 1, Cerovak, Copi 1, Fister, Helbel 4, Kolar, Lovsin 8, Strnad, Voncina, Vucko, Zabjek 2. Szövetségi edző: Bojan Voglar.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 1/0.

Vlagyimir Golovin szövetségi edző: – A szlovénok elleni felkészülési meccsek hozzájárultak ahhoz, hogy jobban megismerjük a játékukat, de azok felkészülési meccsek voltak, itt pedig élesben ment, és egy kicsit megfogott minket, de így is több mint gólos győzelmet arattunk. Most nem foglalkoztunk a románokkal, a meccs után még egy kicsit ünneplünk, de gyorsan nekiállunk a felkészülésnek.

Kácsor Gréta: – Szerintem hasonlóan álltunk ehhez a meccshez is, mint az előzőekhez, hiszen nyerni akartunk és ezután is nyerni szeretnénk. A világversenyeken általában az első két meccsen szoktunk izgulni, de mivel ez már az egyenes kieséses szakasz, jobban izgultunk, viszont szerencsére képesek voltunk leküzdeni ezt. A meccs elején nem játszottunk jól, de sok munka volt benne és a sok edzés meg az akarat meghozta az eredményt, így a végére parádés lett a csapatunk játéka. A meccs alatt sikerült lőnöm egy időn túli szabaddobás gólt, amire utoljára kiskoromban volt példa.

Márton Gréta (18 lövésből 18 gól a vb-n): – Az első félidőben úgy gondolom, látszott a norvég meccs utáni fáradtság, hiszen az volt a leghajtósabb mérkőzésünk eddig. A második félidőre viszont kijött a formánk, emlékeztettek minket, hogy mi a célunk, miért vagyunk itt. Elkezdtük a gyors indításokat, jó volt a kapusteljesítmény és így sikerült több mint tíz góllal nyerni. Többen kérdezik, mi a titka az eredményes kapuralövési hatékonyságnak, a válasz egyszerű: a csapat, fontos nekem is mint szélsőnek, hogy minél jobb pozícióból tudjak lőni, s minél eredményesebben. A románok ellen mindenképpen fogunk még edzeni és videózni, a kapusokat, a támadójátékot és a védekezést is elemezzük. Megpróbáljuk kihozni magunkból a legjobbat.

Sokáig nem esett gól a találkozón, majd két szlovén találat esett az első magyar gól előtt. Pásztor révén kiegyenlítettek a mieink, de nem volt elég határozott a magyar védelem, Szlovénia vezetett, végül a 16. percben fordult meg az eredmény először. Klujber remek egyéni akciójával 8-6 lett az állás. A délszlávok szívósan tartották magukat, 10-10-nél kezdődött a félidő utolsó öt perce. A hajrá a mieinknek sikerült jobban, Kácsor időn túli szabaddobásból elért bravúros találatával két gól volt a magyar előny.

Háfra góljai vezették be a 2. félidőt, szélről is eredményes volt a magyar csapat, hat hólosra nőtt az előny. Márton sorra lőtte az indítás gólokat, az 54. percre pedig tíz gól lett az előny, így a magyar csapat magabiztosan jutott a negyeddöntőbe, és a négy közé jutásért 2018 július 11. (szerda) 16:15-től Románia ellen lép pályára. (Élő tv közvetítés: M4 Sport)

További nyolcaddöntők:
Oroszország-Brazília 32-20 (16-10)
Románia-Horvátország 28-25 (18-12)
Svédország-Hollandia 22-30 (12-14)
Izland-Norvégia 30-35 (15-15)
Montenegró-Koreai köztársaság 23-28 (11-16)
Franciaország-Japán 29-25 (14-13)
Dánia-Németország 25-24 (9-12)
A 17-20. helyért:
Portugália-Chile 28-22 (13-11)
Angola-Spanyolország 31-32 (12-13, 27-27) – hétméteresekkel
A 21-23. helyért: 
Paraguay-Egyiptom 31-23 (13-12)

Forrás: MKSZ

FRISS