Kézilabda – Férfi Eb 2022: magyar-szlovák egyeztetés

2018 okt 26

Csoknyai István szövetségi kapitány bemutatkozásán magabiztos, nyolc gólos győzelmet aratott a magyar férfi válogatott Szlovákia ellen Eb-selejtezőn.

2018. október 24-én, a Magyarország-Szlovákia férfi Eb-selejtezőhöz kapcsolódóan egyeztettek a Magyar és a Szlovák Kézilabda Szövetség vezetői a 2022-es, közös rendezésű kontinensviadal szervezésével kapcsolatban.

– A legfontosabb, hogy megkezdtük a közös munkát, természetesen egyelőre főként strukturális kérdések kerültek szóba – mondta el Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda Szövetség nemzetközi ügyekért felelős főtitkár-helyettese. – Kialakítjuk a közeljövőben a teljes Szervező Bizottságot, a közös területeket felügyelő szervezetet, hiszen fontos, hogy számos területet a szlovák szövetséggel együtt kell felügyelnünk, és nyilván lesznek helyi illetékességű szervezési területek, amelyet a két fél külön-külön felügyel. Igazi sportfesztivált szeretnénk varázsolni 2022 januárjában a két országba, olyan sportünnepet, amelyre szívesen érkeznek szurkolók szerte a kontinensről.

– A legfontosabb, hogy megkezdtük a közös munkát, úgy érzem, mindkét szövetség egyszerre tekint az Európa-bajnokság elé kihívásként és élményként – hangsúlyozta Ivan Sabovik, a Szlovák Kézilabda Szövetség főtitkára. – Az Európa-bajnoki selejtezőn csapataink egymás ellen küzdöttek, a 2022-es Eb-ért azonban együtt teszünk meg mindent, hiszen emlékezetes versenyt szeretnénk rendezni.

XV. FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, 2022. JANUÁR 14-30., MAGYARORSZÁG-SZLOVÁKIA

Helyszínek:
Csoportmérkőzések (6 csoport, 4-4 csapattal):
Debrecen, Szeged, Veszprém, Pozsony (2 csarnok), Kassa
Középdöntő (2 csoport, 6-6 csapattal):
Budapest, Pozsony
Elődöntők, helyosztók, döntő:
Budapest

Forrás: MKSZ

FRISS