Kézilabda – Csoportelsőséget ért a nagyszerű győzelem

2018 Júl 9

Remek hangulatban, jó játékkal biztos győzelmet aratott a magyar női junior válogatott a debreceni világbajnokság csoportkörének zárófordulójában a norvégok ellen, így megnyerte az A-csoportot.  

Női U20-as világbajnokság, A-csoport, 5. forduló 2018 július 8. (vasárnap):
MAGYARORSZÁG-NORVÉGIA 35-27 (20-13)
Játékvezetők: Sosagordalina, Lemesmartinez (uruguayiak).
MAGYARORSZÁG: Hlogyik, Binó, Suba (kapusok), Fodor, Faluvégi 4, Giricz, Háfra 7, Hornyák, Kácsor 3, Klujber 10 (8), Kuti, Lakatos, Márton 3, Pásztor 3, Szabó K. 3, Tóvizi 2. Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir.
NORVÉGIA: Gronlund, Alvern (kapusok), Dahl 9, Ellersten 3, Fossheim 2, Gabrielsen, Hovland, Huse, Jacobsen 8 (2), Lund, Nestaker 1, Olsen 2, Reistad 2, Ronningen, Solstad, Syverud. Szövetségi edző: Geir Oustorp.
Kiállítások: 2, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 8/8, ill. 4/2.

Golovin Vlagyimir szövetségi edző: – Hatvan percen keresztül azt tudtuk játszani, amit elterveztünk. Bár kicsit elfáradtunk a második félidőben, le akartuk lassítani a norvégokat, de magunkat lassítottuk le. Ám azt az előnyt, amit sikerült szerezni az első félidőben, végig meg tudtuk tartani. Amikor kicsit döcögött a játék, volt egy-egy ember, aki kiválóan befejezte a támadásainkat. A nyolcaddöntő kapcsán nem kalkuláltunk előre, megnézzük és elemezzük a szlovénok játékát és utána készülünk, kedden pedig nekiugrunk az egyenes kieséses szakasznak.

Suba Sára: – A mérkőzés elején sikerült felvennünk a ritmust. A védekezésünk nagyon stabil volt, ezáltal a támadásokban is sikerült érvényesülnünk. A közönség mindenképpen hatott a játékunkra, gyakorlatilag belehajszolt minket a győzelembe.

Háfra Noémi: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, azt hittük, hogy ki-ki meccset fogunk velük játszani, de örömjáték lett a vége. Élveztük az egész mérkőzést. A hibákat kijavítottuk, korrigáltuk. A szlovénok elleni mérkőzésre holnaptól készülünk, ami valószínűleg nem lesz könnyű. Köszönjük a közönségnek a támogatást, el sem hisszük, amikor látjuk, mennyien jöttek ki ma is.

Nagyszerű hangulatban, több mint 3000 néző előtt kezdődött a mérkőzése, amelyet Hasszan Musztafa, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség elnöke is a helyszínen tekintett meg.
Jól kezdett a magyar csapat, Háfra nagy gólt lőtt, Suba többször is bravúrral védett, így a 7. percben 7-3-ra vezettünk. A magyar együttes továbbra is jól támadott, büntetőit értékesítette, így nem csökkent az előny. Kiegyenlítődött a játék, többször is feljöttek három gólra a norvégok, de Suba szenzációs védéseivel szünetre hét gólos különbség alakult ki, támadásban Háfra és Klujber is remekelt.
A 2. félidőt határozottan és eredményesen kezdte a norvég válogatott, de Pásztor góljaival jól tartottuk magunkat és a különbséget. Suba továbbra is 50 százalékos hatékonysággal védett, elöl pedig az újonnan beszálló Kácsor és Szabó Kitti is eredményes volt. Fantasztikusan buzdította a közönség a mieinket, akik ezt eredményes játékkal hálálták meg, Klujber magabiztosan értékesítette a büntetőket, így az eredmény nem is lehetett más, mint biztos, nyolc gólos magyar győzelem. Háfráék kedden 16:15-kor a nyolcaddöntőben Szlovéniával találkoznak.

Montenegró-Brazília 16-20 (8-13)

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 8 p, 2. Norvégia 6 p, 3. Montenegró 2 p, 4. Brazília 2 p, 5. Portugália 2 p

A B-csoport végeredménye: 1. Oroszország 10 p, 2. Dél-Korea 7 p, 3. Izland 7 p, 4. Szlovénia 4 p, 5. Chile 2 p, 6. Kína 0 p

A C-csoport végeredménye: 1. Dánia 10 p, 2. Hollandia 7 p, 3. Románia 6 p, 4. Japán 5 p, 5. Angola 2 p, 6. Paraguay 0 p

A D-csoport végeredménye: 1. Franciaország 10 p, 2. Horvátország 6 p, 3. Svédország 6 p, 4. Németország 4 p, 5. Spanyolország 4 p, 6. Egyiptom 0 p

A nyolcaddöntők programja (ágrajz szerint), július 10., kedd:

14:00 Oroszország-Brazília (Főnix Csarnok)

16:15 Svédország-Hollandia (Hódos Imre Sportcsarnok)

18:30 Izland-Norvégia (Főnix Csarnok)

20:45 Franciaország-Japán (Főnix Csarnok)

14:00 Románia-Horvátország (Hódos Imre Sportcsarnok)

16:15 Magyarország-Szlovénia (Főnix Csarnok)

18:30 Montenegró-Koreai köztársaság (Hódos Imre Sportcsarnok)

20:45 Dánia-Németország (Hódos Imre Sportcsarnok)

Elnöki Kupa:

A 17-20. helyért:

11:45 Portugália-Chile (Főnix Csarnok)

11:45 Angola-Spanyolország (Hódos Imre Sportcsarnok)

A 21-23. helyért:

9:30 Paraguay-Egyiptom (Hódos Imre Sportcsarnok)

Kína erőnyerő

Forrás: MKSZ

FRISS