Két gólos győri győzelem – nyitott a női bajnokság

2018 máj 3

Parádés mérkőzésen, elképesztő izgalmakat követően két góllal győzött a Győr az FTC ellen a női bajnokság szuperrangadóján, így az össz-gólkülönbség döntheti el a bajnoki cím sorsát. 

Óriási tétje volt a Győr-FTC találkozónak, hiszen ősszel a Ferencváros két góllal legyőzte az ETO-t, azóta azonban egyik együttes sem vesztett pontot, így a helyzet egyértelmű volt a bajnoki cím szempontjából: döntetlen vagy vendégsiker esetén az FTC szinte páholyban érezhette volna magát az aranyérem szempontjából, de még az egy gólos győri győzelem is a fővárosiaknak kedvezett volna, két gólos hazai siker esetén az össz-gólkülönbségen múlna a bajnoki cím (feltéve, hogy hátralévő találkozóit mindkét csapat hozza), Görbiczék ennél nagyobb különbségű diadala pedig az ETO számára lett volna kedvező.

Telt ház, 5200 néző előtt, fantasztikus hangulatban jobban kezdte az aranyrangadót a vendégcsapat, majd 3-1-es FTC-vezetés után Görbicz szerzett labdát is lőtt gólt lerohanásból, a 11. percben pedig 5-5-nél utolérte ellenfelét a házigazda. 9-8-nál 21 perc után időt kért Elek Gábor, majd Háfra, Schatzl és Lukács góljaival már újra a Ferencváros vezetett (10-13), amikor Ambros Martin tette le a T-betűt. Hosszú idő után Oftedal talált be győri oldalon, 15-12-es FTC-vezetéssel zárult a játékrész.

Nagy iramban folytatták a csapatok, a Ferencváros hol három, hol négy góllal vezetett fordulás után, majd Groot első góljával 18-16-ra zárkózott az ETO, majd újabb hazai találatot követően időt kért az FTC, de Groot már az ETO egyenlítő gólját szerezte büntetőből. Van der Heijden tartotta a lelket a vendégcsapatban, góljaival továbbra is vezetett az FTC az utolsó negyedórára fordulva, majd 21-23-nál Kiss hárította Pena büntetőjét, Knedliková pedig egyenlített az 52. percben, majd a kapusok parádéztak mindkét oldalon. Oftedal találatával először vezetett a Győr az 56. percben, Kovacsics mellé lőtt, Bódi viszont gólt lőtt, amikor Elek Gábor időt kért 110 másodperccel a vége előtt – a Győr elérte a számára már kedvezőnek mondható két gólos előnyt. Hét a hat elleni játékkal próbálkozott az FTC, de nem tudott gólt lőni, Bódi pedig kiejtette a kezéből a labdát negyven másodperccel a vége előtt. Az FTC sem tudott azonban betalálni, így az össz-gólkülönbség dönti el a bajnoki cím sorsát – amennyiben mindkét együttes ugyanannyi pontot szerez a hátralévő mérkőzéseken.

K&H női kézilabda liga, 20. forduló 2018. május 2. (szerda):
GYŐRI AUDI ETO–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 26-24 (12-15)
Audi Aréna Győr, játékvezetők: Horváth, Marton.
GYŐR: Grimsbö, Kiss É. (kapusok), Afentaler, Althaus, Amorim, Bódi 1, Broch 2, Fodor, Gonzalez 1, Görbicz 6 (4), Groot 3 (1), Hansen 3, Knedlikova 2, Oftedal 6, Pál, Puhalák 2. Edző: Ambros Martin.
FTC: Bíró, Hadfi (kapusok), Faluvégi, Háfra 2, Hornyák 2, Jovanovics 2, Kovacsics 3, Lukács 1, Márton, Mészáros, Pena 3 (1), Schatzl 2, Snelder 2, Szekeres, Szucsánszki 1, van der Heijden 6 (2). Edző: Elek Gábor.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 6/5, ill. 5/3.
A bajnoki élcsoport állása: 
1. Győr 44 p (23 mérk.) (+235), 2. FTC 42 p (22 mérk.) (+219), 3. Érd 36 p (23 mérk.)
A két csapat hátralévő bajnoki mérkőzései: 
Győr:
Alba Fehérvár KC (otthon), Budaörs (idegenben), EUbility Group Békéscsaba (o)
Ferencváros: 
Kisvárda Master Good (o), EUbility Group Békéscsaba (i), Hufbau Akker Kecskemét (i), GVM Europe-Vác (o)
A játékhét további mérkőzései: 
Május 4., péntek:
18:00 Érd–GVM Europe-Vác (tv: M4 Sport)
Május 5., szombat: 
18:00 FTC-Rail Cargo Hungaria–Kisvárda Master Good
18:00 Győri Audi ETO–Alba Fehérvár KC
18:00 Dunaújvárosi KKA–Hufbau-Akker Kecskemét
18:00 MTK Budapest–EUbility Group Békéscsaba
18:00 Siófok KC–Budaörs
Május 6., vasárnap:
18:00 Vasas SC–DVSC-TVP

Forrás:MKSZ

 

FRISS