Két ezüst a Kadet Országos Birkózó Bajnokságról!

2019 okt 17 | Életmód, Hírek, Sport

Tatabányán a Földi Imre sportcsarnokban, több mit 200 versenyző részvételével rendezték meg a 2019. évi kadet (16-17 évesek) női és szabadfogású birkózók Országos Bajnokságát.

A Kanizsai Birkózó Sportegyesület 3 versenyzővel vett részt a rangos megmertetésen. A +110 Kg-os Nemes Benjamin korábban a kötöttfogásúak között már érmet nyert és a szabadfogásúak között is esélyesként léphetett a szőnyegre. Taktikus birkózással legyőzte a kaposvári riválisát, de a folytatásban sajnos alulmaradt az Esmtk-ás versenyzővel szemben, így csak az ezüstérem megszerzése lehetett már csak esély. Kicsit keserűen (az elszenvedett véresség miatt) de annál elszántabban küzdőt a soron következő két mérkőzésén és végül könnyedén szerezte meg az ezüstérmet. A 71-kg-os Kalmár Benedek imponáló birkózással jutott el az éremért való csatákig, sajnos a bronzmérkőzésen 8-2 vezetés után kapott ki és szerzett egy ötödik helyet.  A nő mezőny kanizsai versenyzője a 49-kg-os Fata Flóra a döntőben szenvedett vereséget az ifjúsági Európa Játékokon is érmet szerző Matyi Vivientől (Esmtk) így Ő is ezüstéremmel zárhatta a versenyt.

„Szatmári Zsolt- előzetesen elfogattam volna a két érmet és az ötödik helyet, de…. Nemessel nem sikerült elhitetni, hogy megnyerheti a versenyt, így a világbajnoki bronzérmes Bazsó Adolf ellen elég bátortalanul küzdött, igaz, hogy sorozatban a harmadik hétvégéjén birkózott Országos Bajnokságot, ami elég megterhelő, de ugyanakkor nem tartom rossznak a mérlegét ebben az évben, hiszen kötöttfogásban egy bronz, szabadban egy ezüst, míg egy korcsoporttal fentebb a junioroknál egy ötödik helyet szerzett. Kalmár kezében is ott volt az éremszerzési lehetőség, de az ötödik helye így is élete legjobb eredménye. Flóra mindössze másfél éve birkózik, nagyon elszánt heti öt edzésen van jelen és rohamos ütembe fejlődik. Vivien rutinosabb versenyző még nem tudjuk legyőzni, de ha folytatódik ez a fejlődés, jövőre más lehet az eredmény”

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK

Taróczy Balázs

Taróczy Balázs

Taróczy Balázs (Budapest, 1954. május 9. –) visszavonult magyar hivatásos teniszező. Ő az open era legsikeresebb magyar férfi teniszezője. Megalakulása (2000)...

iWiW

iWiW

Az iWiW magyar közösségi weboldal volt, egyike a világ legelső ismeretségi hálózatainak. A szolgáltatás 2002. április 14-én kezdte meg működését WiW néven,...