Kerüljük meg minél többször Magyarországot!

2020 márc 9

Tíz napon keresztül zajlik majd a 11. Országfutás, március 13-22. között.

Az eseményen bárki díjmentesen részt vehet, aki regisztrál a www.orszagfutas.hu oldalon és az adott időszakban teljesíti az által megadott távot.

Az ötlet Vadász Vince amatőr sportolótól származik, aki eredetileg arra invitált mindenkit, hogy fusson, gyalogoljon legalább 5 km-et bárhol az országban, az eredményt pedig rögzítse a honlapon. Célja az volt, hogy a teljesített kilométerek érjék körbe a 2246 km-es országhatárt. Az első Országfutás 2015-ben került megrendezésre csaknem 4000 regisztrálóval, akik összesen 46733 km-t teljesítettek, ami az országhatár több mint húszszorosa. Tavaly, a 10. Országfutáson már 26692 fő hozott össze 408525 km-et, ami nem csak hogy közel kétszázszor körbeéri az országot, hanem a Föld-Hold távolságot is eléri.

Az esemény védnöke Lubics Szilvia, aki a futás és gyaloglás/túrázás fontosságára hívja fel a figyelmet: segítségükkel rengeteg betegség megelőzhető, tökéletes lehetőséget biztosítanak arra, hogy kiszabaduljunk a természetbe, és a mindennapi gondokat ki tudjuk űzni a fejünkből.

Bárki futhat vagy gyalogolhat, kortól és testsúlytól függetlenül, a lényeg hogy mozduljunk meg! Az ingyenes regisztráció a honlapon március 22-én éjfélig tart. Részvételhez semmi mást nem kell tenni, csak vállalni egy legalább 5 km-es szakaszt, és ezt a megadott időszakban teljesíteni futva vagy gyalogolva. A teljesítést nem szükséges igazolni. Regisztráció után ingyenes letölthető lesz a rajtszám, az esemény után pedig az oklevél is.

FRISS

Tisztelt Olvasó! Tavalyi nehéz körülményekhez sikeres évet zárt Zeusz! Rengeteg hazai verseny maradt el és amire egész évben készültek az Amatőr...