Kerekesszékes kézilabda: a karantén alatt is folyik a munka

2020 jún 8

A koronavírus-járvány nagy hatással van a mindennapjainkra, így a kerekesszékes kézilabdára is. A válogatott érdeklődését fenntartva, az MKSZ Parasport Albizottság továbbra is áthidalni igyekszik a jelen helyzetet.

Az elmúlt hetekben a konferencia beszélgetésben „találkozhatott” egymással a csapat, ilyen formán léptünk kapcsolatba egymással, az összetartó erő fenntartását illetően, miután ez jól bevált, ezért ezen a mezsgyén haladtunk a továbbiakban is.

A válogatott összetartások elmaradását nagyon sajnálja minden egyes játékos és vezető, roppant módon várják a folytatást, mely prognosztizálhatóan a közeli jövőben megvalósulhat.

Ebben a hónapban a közös, motiváló edzés került magasabb szintre. Erről és az egyéni edzések részleteiről ezen a linken lehet tájékozódni.

Az online edzések megmutatták, hogy milyen fontos ebben a sportágban a közös edzés, a személyes munka, gyakorlati segítségnyújtás, támogatás.

Edzéseket nagyrészt mindenki a saját otthonában végzi, bár az intézkedéseknek köszönhetően az úgynevezett kiadott edzéstervek mellett az online edzések is szerepet kaptak az elmúlt periódusban, sőt egy-egy edzőtermi edzésen is volt, aki részt vett.

Rövidtávú célok (2020.07.31-ig)

Az eddig elért sportág specifikus tudás, erőnlét, állóképesség, taktikai tudatosság fenntartása.

Kialakult veszélyhelyzet és a koronavírus-járvány terjedése miatt a helyzetre való tekintettel, a megszorítás szigorú szem előtt tartásával, kizárólag továbbra is tervezet, változás lehetséges.

– június, háromnapos összetartás, edzőtábor Tata

– július, háromnapos összetartás, edzőtábor Mátraháza

Ameddig a szigorú intézkedések hatályban maradnak, úgy a korlátozási szempontok figyelembevételével, törekszünk sportolóink erőnlétének szinten tartására, kiadott edzésterv és/vagy online edzésprogram alapján, melyet minden egyes alkalommal kihangsúlyozunk, az egyén sérültségi fokához mérten. Egyeztetve személyes terapeutával, orvossal.

Hosszútávú felkészülési terv (2020.12.31-ig)

Az eddig elért sportágspecifikus tudás, erőnlét, állóképesség, taktikai tudatosság fenntartásán túl ezen képességek magasabb szintre való emelése, automatikussá válásának segítése.

– júniusban háromnapos összetartás, edzőtábor

– júliusban háromnapos összetartás, edzőtábor

– szeptemberben háromnapos összetartás, edzőtábor

– novemberben háromnapos összetartás, edzőtábor

– országos bemutatók, toborzók

– EHF és IHF közös rendezésű Eb-VB, Svédország, november 18-23.

Kerekesszékes kézilabda-válogatott tagjai:

Tápai János, Velegh Krisztián, Antal József, Matusek Nikolett, Kanyó Zsolt, Lévai Norbert, Fekete Szabolcs, Bihari Csaba, Tomolya Péter, Szabóné Sipos Éva, Szilágyi Erzsébet, Weisz Róbert, Tóth Zoltán, Jancsó Tamás, Szabó Lőrinc, Szilvágyi Gergő, Gyükér István.

Forrás: MKSZ

FRISS