Autósport-Magyarország

Budapest, 2017. május 11., csütörtök (MTI)

Szoros versenyekre és nagy küzdelemre számít a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes gyorsasági kamionversenyzője, aki dobogós helyezéseket vár magától az idei szezonban.

Az idény a hétvégén az osztrák Forma-1-es pályán, a Red Bull Ringen kezdődik a kamionosok számára, a hosszúra nyúlt téli szünetben a 32 éves szombathelyi pilótának – és német csapatának – sok ideje nyílt a versenygép fejlesztésére.
“Szerencsére jól sikerült a szezon előtti tesztünk a csehországi Mostban. A fejlesztések után véglegesítettük a Mercedes súlyát, így újra a minimum határon vagyunk. Sokat változtattunk a futóművön is” – értékelte a felkészülési időszakban történteket Kiss, aki az előző szezonban az összetett pontverseny ötödik helyén zárt.
A magyar pilóta a 2014-es és 2015-ös bajnoki címe után, a tavalyi év elején szerződött jelenlegi csapatához, s akkor még a régi, 2015-ös versenygéppel kellett küzdenie a pontokért. A 2016-os év ennek ellenére jobban sikerült, mint várták, Kiss kilenc alkalommal ért el dobogós helyezést, s még egy futamgyőzelemre is futotta az erejéből.
“Az új kamion minden tekintetben sokkal jobb, könnyebben kezelhető, jobb a sebességváltója, valamint a motoron is jelentős mértékben tudtunk fejleszteni. Nagyon szoros versenyek várnak ránk, cél a futamgyőzelem és a dobogós helyezések” – mondta Kiss Norbert.
A kamion Eb az osztrák szezonnyitó hétvége után, május végén az olaszországi Misanóban folytatódik, majd júliusban a Nürburgring és a Slovakiaring következik. Magyarországra augusztus 26-27-én látogat a mezőny, s a Hungaroringen sorra kerülő 3. Kamion Eb és Fesztivál szervezői az előző két évhez hasonlóan számos családi és gyermekeknek szóló programmal, valamint izgalmas betétfutamokkal színesítik majd a kétnapos mogyoródi rendezvényt.
A szezon szeptemberben Mostban folytatódik, majd a belga Zolder és a francia Le Mans következik, a záró hétvégére pedig október elején a spanyolországi Jaramában kerül sor.
A kamion Eb versenyhétvégéin a szombati és a vasárnapi napokon is egy-egy időmérő edzést, valamint két-két futamot rendeznek, így az összetett végeredmény 36 futam után alakul ki.

skt \ sma \ sag

MTI 2017. május 11., csütörtök 12:42