Immunerősítés, ahogyan a nagyszüleink csinálták, lehet nekünk is ki kellene próbálni?

2020 Júl 2

Azok a régi szép idők, szokták mondani, amikor még minden jobb, és egyszerűbb volt, és mindenki sokkal boldogabb volt. Hogy ez tényleg így volt-e, azt én nem tudom, de egy biztos, nagyszüleink fele ennyit sem jártak orvoshoz, és patikákba, mégis egészségesek voltak, ami többek között köszönhető megannyi szuper praktikájuknak is. Volt néhány jó bevált módszerük természetes immunerősítésre is például, ezek közül mutatunk be nektek néhányat, ami jól jöhet ebben a helyzetben. Hiszen a korlátozások megszűnésével a koronavírus nem tűnt el!

Természetes immunerősítés erős paprikával
Erős paprika nélkül egy étel sem az igazi, ezt minden magyar tudja. A magyar konyha egyik elengedhetetlen kelléke, de nagyszüleink nemcsak az ízélmény miatt használták olyan nagy szeretettel, hanem bizony pozitív hatása miatt is. Mi magyarok mindenhez paprikát eszünk, ez különböztet meg igazán minket másoktól, de nem is olyan rossz dolog ez, hiszen bizonyított egészségügyi hatásai vannak. Erős antibakteriális hatása mellett fejfájásra és ízületi gyulladásra is nagyon jó, valamint az orrjáratokat is gyorsan kipucolja, ezért nátha ellen igazi csodaszer.

Természetes immunerősítés fokhagymával
Hát van hatásosabb megoldás megfázásra, minta a fokhagyma? Nagymamám házi praktikái szerint biztosan nincsen! Manapság már fele annyira sem népszerű ez a csodaszer, mint régen Nagyszüleink idejében szinte minden étkezés szerves része volt, de mára méltatlanul alig használjuk, pedig számtalan jótékony hatása van, ami például megfázás esetében is nagy segítség. A népi gyógyászatban közkedvelten alkalmazták, nagyon sokféleképpen, sok mindenre. Többek között bizonyított, az, hogy a fokhagyma rendszeres fogyasztása jót tesz a koleszterinszintnek, kordában tartja a vérnyomást, valamint a vércukorszintet is. De ez még nem minden, mindezek mellett igen erős vértisztító, baktérium- és vírusölő hatással rendelkezik, valamint emésztési problémák ellen is hatékonyan bevethető orvosság. Továbbá a gyulladásos betegségek esetén is kiváló.

Természetes immunerősítés vöröshagymával
De nemcsak fokhagymával lehet az immunrendszert természetesen erősíteni, erre a célra jótékony hatásai miatt a vöröshagyma is megfelel. Főleg a megfázós, téli időszakban volt nagy kedvenc, amikor is szinte minden nap ették valamilyen formában nagyszüleink ezt a csodaszert, ha más nem zsíroskenyérrel, de teát is sokszor készítettek belőle. Gondoltad volna, hogy 1 fej vöröshagyma fedezi a napi C-vitamin szükségletünk 20 százalékát, emellett pedig van benne kálium, folsav, B6-vitamin és mangán is? Valószínűleg nagyszüleink sem gondolták, csupán fogyasztották, és megfigyelték pozitív hatásait!

Forrás: https://www.magyarorszagom.hu/immunerosites-nagyszuleink-idejen.html

FRISS

The Beatles

The Beatles

A The Beatles angol beatzenekar volt a popzene egyik legnagyobb hatású és legsikeresebb zenekara, amely 2004 végéig világszerte több mint 1,3 milliárd lemezt...