Időjárás-jelentés

2017 dec 19

Időjárás-előrejelzés 

    Budapest, 2017. december 19., kedd (MTI)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 

Időjárási helyzet Európában:
—————————-

Európa északkeleti felén a felhők uralják az eget. Az Ukrajna felett örvénylő ciklon a felhős idő mellett többfelé havazást is okoz, csak a Fekete-tenger térségéről érkezik esőről jelentés. Ugyancsak egy alacsony nyomású légköri képződmény helyezkedik el Izlandtól északra, amelynek melegfrontja főként Dél-Skandinávia és a Benelux államok területén eredményez csapadékot. A ciklon hidegfrontja előtt ugyanakkor szokatlanul enyhe levegő áramlik a Brit-szigetek térségébe, így ott néhol a 13, 14 fokot is megközelíti a csúcsérték. Napsütéses, eseménytelen idővel Dél-, Délnyugat-Európa országaiban találkozhatunk, ahol a hőmérséklet általában 13 és 19 fok között alakul délután, de Cipruson 21, 22 fokig is felmelegszik a levegő. A Kárpát-medence időjárására szerda estig egyre inkább egy magassági hideg légörvény lesz hatással, hosszabb időre csak a középső területeken süthet ki a nap, míg másutt hószállingózás, gyenge havazás is előfordulhat.

Várható időjárás az ország területén szerda estig:
————————————————–

Éjjel észak felől átmenetileg befelhősödik az ég, de hajnalra az északi tájakon és a középső országrészben már csökken a felhőzet. Szerdán a Nyugat-Dunántúlon és a keleti országrészben végig felhősebb lesz az ég, néhány órára csak a középső területeken süthet ki a nap, de délután már ott is lehetnek felhősebb időszakok. Éjjel a nyugati tájakon, majd szerdán kora délutántól északkeleten, keleten elszórtan várható hószállingózás, gyenge havazás. Az északnyugati, északi szelet szerdán már csak néhol kísérik élénk lökések.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -8 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben néhány fokkal hidegebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán -2 és +3 fok között várható.

kf \ bbsg \ gkp

MTI 2017. december 19., kedd 15:46

FRISS