Időjárás-jelentés

2017 szept 26

Időjárás-előrejelzés 

  Budapest, 2017. szeptember 26., kedd (MTI)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 

Időjárási helyzet Európában:
—————————-
Európa időjárása nem mutat rendkívüliséget, a hőmérséklet csúcsértéke a legtöbb helyen az átlag közelében alakul. A leghidegebbet – a szokásosnak megfelelően – északon, északkeleten mérik, ahol már 10 fok alatt marad a csúcsérték. Nyárias idő viszont Dél-Spanyolországban van, ott még 35, 36 fokig is felmelegszik délutánra a levegő. Az időjárási frontok hatása Európa nyugati partvidéke mentén érvényesül, a szárazföld nagyobb részén azonban – észak-európai középponttal – anticiklon terül el. Területén változóan felhős az ég, csapadék a magasnyomás déli és keleti szélén fordul elő. A Kárpát-medencébe az említett anticiklon délnyugati peremén keleti áramlással váltakozó nedvességtartalmú, és szerdán már kissé hűvösebb levegő érkezik.

Várható időjárás az ország területén szerda estig:
————————————————–
Változó mennyiségű és vastagságú felhőzet lesz felettünk több-kevesebb – többnyire szűrt – napsütéssel. A nyugati határvidéken kisebb esőre, záporra is számíthatunk. A keleti, délkeleti szél helyenként megélénkül.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 17 és 22 fok között valószínű.

kf \ bil \ gkp

MTI 2017. szeptember 26., kedd 15:52

FRISS