HÍREK A KÖNYVTÁRBÓL – HALIS ISTVÁN VÁROSI KÖNYVTÁR

2020 máj 7

Egy év egy hónap alatt

A Zalavármegye c. lap egy évnyi számait (1922 márciusától 1923 áprilisáig) tette olvashatóvá 2020 áprilisában könyvtárunk. A járvány idején sokrétű munkát végzünk, köztük digitális szolgáltatásaink bővítését is. A Zalavármegye c. lap sok települési hírrel szolgál, köztük nagykanizsai hírekkel is.
A lap szkennelését home office formában végző kollégánk így ajánlja a lapot olvasóinknak:
Kíváncsi az első világégés és az idén száz éves Trianoni békeszerződés utáni magyar politikára, közhangulatra és gondolkodásra? Ha igen, akkor lapozzon bele a Zalavármegye számaiba.
Ezeken túl nyomon követheti a korabeli pénz, a korona gyors inflációját, az egyre szélesedő iparcikk kínálatot, a reklámok tartalmi és grafikai fejlődését.
Ajánlom továbbá az újságot azoknak, akik szeretnek felfedezni egy-egy saját településük helytörténetéhez kapcsolódó hírt, adatot.

A lap maga így fogalmazza meg első számában a célkitűzéseit:
Ez nem országos, hanem vidéki lap lesz, nem is napi, hanem csak hetilap. De kötelessége és feladata egy a többiekével. Feladata, hogy igazsággal szolgálja a város és vármegye érdekeit.

Kedves Olvasó! Ha beleolvas, biztosan el tudja dönteni, sikerült-e ezt a tervet megvalósítania a lapnak.

FRISS

Berlini tévétorony

Berlini tévétorony

A Berlini tévétorony (németül: Berliner Fernsehturm) Berlin egyik fő látnivalója, Németország első, Európa negyedik legmagasabb szabadon álló épülete, 368...