Három bronzérem a diák kötöttfogású birkózó Országos Bajnokságokról!

2018 márc 26

A kaposvári Nyugat-Magyarország területi versenyről lehetett tovább jutni a diák I. és diák II. korcsoportban (10-11 és 12-13 évesek) a kötöttfogású országos bajnokságra.

A kanizsai egyesület leginkább szabadfogásra szakosodott ifjú birkózói olykor megmérettetik magukat a másik fogásnemben is. A kaposvári viadalról a diák I. korcsoportban Fata Rajmund 42-kg, Balazsin Zdenkó 46-kg, Pőcze Bence 54-kg és Dányi Bátor Márton 69-kg jutottak a Tatabányán megrendezésre kerülő Országos döntőre. A szakvezetés leginkább Zdenkotól és Bencétől várta a minél nagyobb számú győztes meccsek „bezsebelését”, ami annyira jól sikerült, hogy mindketten a három győzelem mellett csupán egy mérkőzést veszítettek „vállalható”módon, szoros csatában, és így szépen csillogó bronzérmet nyertek az Országos Bajnokságról. Sajnos a másik két kanizsai 2-2 vesztes mérkőzéssel bucsuzott a versenytől.

A diák II. korcsoportban is voltak továbbjutok Kaposvárról az országos döntőkre. A kanizsaiak két fiatal versenyzője a 26-kg Fata József és az 50-kg Domján Péter rugaszkodhatott neki a Zalaegerszegen megrendezésre kerülő rangos viadalnak. Sajnos Józsi nem felkészülésből, hanem betegség felépülésből tudott megjelenni a versenyen, két mérkőzést elveszítve kieset a versenyből. Péter mindjárt az első mérkőzésén a későbbi győztes tófeji versenyzőtől kikapott, de utána remek hozzáállással és a taktikai utasítások betartásával egészen a dobogóig birkózta magát.

Balazsin Zdenko

Domján Péter

Pőcze Bence

FRISS