Hallgatókat támogató podcast sorozatot indított a Corvinus

2021 jan 27

  • A Corvinus Hallgatói Támogatás pszichológus és karriertanácsadó szakemberei új podcastot indítottak „Közelebb” címmel,
  • amelynek legfőbb célja, hogy valóban közelebb vigye a hallgatókat egymáshoz, a pszichológiához, az öngondoskodáshoz.

A podcast epizódok tartalmi diverzitása, valamint a műfaji sajátosságok együttese biztosítja a hallgatók támogatását, legyen szó az egyetemi életről vagy a fiatal felnőttlét kihívásairól. A koronavírus-járvány okozta munkaerőpiaci változásoktól az énmárkán át egészen a perfekcionizmusig készültek interjúk. Még egy olyan tabusított és nehéz téma is helyett kapott, mint az öngyilkosság kérdése.

A Corvinus Hallgatói Támogatás pszichológusokból és szakképzett segítőkből álló sokszínű csapata 2020 tavaszán újult meg, és azóta is bővül, igazodva a hallgatói igényekhez. A szakemberek folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél szélesebb területen, minél több szolgáltatással támogathassák az egyetemistákat a hallgatói életút alatt.

A járványhelyzet, ahogy az élet minden területén, úgy a team szakmai életben is új megoldásokat és új csatornákat hívott életre. Ennek az „útkeresésnek” az egyik eredménye lett a Közelebb podcast, mely amellett, hogy tökéletesen igazodik az online munkamódhoz, tér- és időbeli kötetlensége miatt felhasználói szempontból is kifejezetten hasznosnak bizonyult. A hallgatóknak ugyanis bárhol, bármikor lehetőségük van az epizódok meghallgatására, megosztására, valamint igény szerinti visszakeresésére.

A podcast különböző epizódjaiban a sokszínűség köszön vissza, az érdeklődők izgalmas beszélgetésekre számíthatnak pszichológiai, karrier és tanulás témakörökben. Az első rész például a COVID-19 járvány okozta munkaerőpiaci változásokról szól. Ebben Hinterstein Anikó, a Magyar Telekom Talent Executive vezetője és Fertig Balázs, a MOL Group csoportszintű toborzási vezetője voltak a vendégek, akik többek között olyan kérdésekre adtak választ, mint hogy mi történt a járvány hatására a munkaerőpiacon, milyen egy online állásinterjú, és mihez kezdhet jelenleg egy pályakezdő.

következő rész témája a köznyelvben maximalizmusként emlegetett perfekcionizmus lett. Az epizódban a Budapesti Corvinus Egyetem Hallgatói Támogatásának pszichológusai, Szatmáry-Czégényi Boglárka, Illés Eszter és Török Lilla vetik össze a tudomány álláspontját a gyakorlati szempontokkal, elemezve a tökéletességre való törekvés előnyeit és hátrányait.

Készült egy beszélgetés a karrierépítésről, azon belül is az énmárkáról, László Mónival, a Lehetsz kivételes című könyv szerzőjével, valamint a Personal branding blog írójával a hiteles énmárka főbb ismérveiről.

Az Egyetem külföldi hallgatói számára is készítettek a Corvinus Hallgatói Támogatás szakemberei egy külön epizódot angol nyelven, amelyben egy külföldi hallgató mesél a COVID okozta megszorítások megéléséről egy idegen országban, valamint a Corvinus egyik nemzetközi koordinátora mesél a külföldi hallgatók helyzetéről, nehézségeiről a járványhelyzet alatt.

A Corvinus Hallgatói Támogatás pszichológusokból és szakképzett segítőkből álló csapata emellett igyekszik nehezebb, problematikusabb témákat is feltárni, így készült egy prevenciós célú interjú az öngyilkosságról Bérdi Márk klinikai szakpszichológussal, pszihoterapeutával, az Alapítvány az öngyilkosság ellen kuratóriumi tagjával.

A Közelebb podcast részei a Közgazdász Online hallgatói magazinnal együttműködésben készülnek, így az epizódok a Közgazdász YouTube-csatornáján érhetőek el, de ezek hamarosan megtalálhatóak lesznek a legnagyobb podcast szolgáltató oldalakon is.

 

Forrás: EUROLEX CONSULTING KFT. – www.eurolex.hu

FRISS