Sok helyen ettem már túrógombócot, de igazából sehol sem ízlett, mert kissé kemény, nehezen rágható gombócok voltak csupán… Míg nem nővérem egy ismerősétől hozta ezt a receptet, mely az első elkészítés után elnyerte az egész család tetszését, és azóta is csak így készítjük. Ennek köszönhetően garantáltan omlós, habkönnyű túrógombócokat ehetünk. 🙂

hozzávalók / 4 adag

 0.5 kg tehéntúró

elkészítés

  1. A  túrót jól összedolgozzuk a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ezt követően hozzáadjuk a masszához.
  3. 1-2 órán át állni hagyjuk a hűtőben, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.
  4. Bő, forrásban lévő vízben kb. 15 percig főzzük, végül meghempergetjük a már elkészített pirított darában vagy zsemlemorzsában.
  5. Porcukorral meghintve, tejföllel kínáljuk.
  • költség: 600 Ft

FORRÁS: http://www.nosalty.hu/recept/habkonnyu-turogomboc