Sok helyen ettem már túrógombócot, de igazából sehol sem ízlett, mert kissé kemény, nehezen rágható gombócok voltak csupán… Míg nem nővérem egy ismerősétől hozta ezt a receptet, mely az első elkészítés után elnyerte az egész család tetszését, és azóta is csak így készítjük. Ennek köszönhetően garantáltan omlós, habkönnyű túrógombócokat ehetünk. 🙂
hozzávalók / 4 adag
0.5 kg tehéntúró
- 3 db tojás
- 70 g búzadara
- 1 csipet só
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 20 dkg zsemlemorzsa (vagy dara)
- 2 ek napraforgó olaj (a zsemlemorzsa pirításához)
- 5 dkg porcukor (a tálaláshoz)
- 1 dl tejföl (a tálaláshoz)
elkészítés
- A túrót jól összedolgozzuk a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ezt követően hozzáadjuk a masszához.
- 1-2 órán át állni hagyjuk a hűtőben, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.
- Bő, forrásban lévő vízben kb. 15 percig főzzük, végül meghempergetjük a már elkészített pirított darában vagy zsemlemorzsában.
- Porcukorral meghintve, tejföllel kínáljuk.
- költség: 600 Ft
FORRÁS: http://www.nosalty.hu/recept/habkonnyu-turogomboc