Ha beton hangfal akkor Utopia!

Az utóbbi időkben gyakran látunk nyers betonos felületeket és tárgyakat otthonokban, de valahogy mindig csak a “passzív” design tárgyakig jutnak ezek az ötletek.

A HiFi iparban szerzett sok éves tapasztalatom után jött az inspiráció, hogy szeretném ezt a nyers anyagot felhasználni az audio termékek gyártásában is. A nagy gyártók mind az olcsó és könnyen használható anyagokat használják, mint például műanyag, mdf, vinyl. A végeredmény pedig nem más, mint az hogy millió ember otthonában ugyanolyan kinézetű fekete, olcsó téglatestek lesznek. Az UTOPIA név pont ez ellen szeretne menni és egyesével készült handmade hangfalakat létrehozni.

A koncepció nagyjából 1 évvel ezelőtt született és számtalan prototípuson keresztül sikerült eljutni az első hivatalos modellig, a Titan-ig. Ez egy all-in-one rendszer, amely egy sztereó konfiguráció, integrált erősítővel és vezeték nélküli Bluetooth aptX kapcsolattal. Bedugjuk a konnektorba és már élvezhetjük is kedvenc zenénket!

A különlegesség az, hogy minden egyes példánynak a beton anyagát egyesével keverem ki különböző kőzetekkel, pigmentekkel és ásványokkal. A végeredmény az egy leutánozhatatlan textúra és árnyalat, amely kizárólag egy otthon ékszere lesz.

Maga a beton – a megfelelő eljárással – tökéletes kabinetet tud biztosítani egy hangfalnak. A tömörségénél fogva a hangszórókból eredő rezonancia minimális lesz, tehát a hangzás nyersen és tisztán tudja elhagyni a testet, így egy szokatlanul színezetlen és részletgazdag karaktert kapunk.

Az UTOPIA egy olyan közösséget alkot, amely a különleges, egyedi termékeket támogatja a tömeggyártott és unalmas klisék helyett. Az első széria az Indiegogo-n lesz elérhető, amelyről az oldalunk alján feliratkozók értesülhetnek először – www.utopia-audio.com.

(Fotók: Matos Gergely)

www.utopia-audio.com
facebook.com/utopiaconcrete

Forrás: lakberinfo.hu