Saját rekordját döntötte meg a nagykanizsai fánkfesztivál, amikor is szombaton a Kanizsa Pláza előtt 1200 fő egyszerre harapott bele a szalagos fánkba.

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház idén 12. alkalommal szervezte meg az országos fánkfesztivált, amit a korábbi évekhez hasonlóan most is óriási érdeklődés kísért. A háromnapos programsorozat a Thúry György Múzeumban egy néprajzi konferenciával kezdődött. Az idei évben először a Zalakarosi Fürdő is csatlakozott a fánkfesztiválhoz, pénteken gyermekprogramokkal várta a nagykanizsai és zalakarosi diákokat, a családoknak pedig kedvezményes belépőt kínált a fürdőbe. Szombaton a Kanizsa Plazaban folytatódott a programkavalkád, ahol a szervezők gasztronómiai, kulturális és művészeti programokkal, jelmezes felvonulással, világrekord kísérlettel és rengeteg fánkkal várták az érdeklődőket. 23 csapat gyűjt össze, hogy összemérje fánksütési tehetségét hagyományos, különleges és alternatív táplálkozási igényű kategóriában, valamint a zsűri megkülönböztette a helyben sütött és az otthonról hozott fánkokat is.
A város gasztronómiai rendezvénye mára már sikeres fesztivállá nőtte ki magát, a megye számos településéről jöttek azért, hogy egyszerre kóstolják meg a szalagos fánkot, így megdöntve a tavalyi 900 fős csúcsot.