Főorvos: Magyarországon az átlagosnál jelentősebb a lombikbébiprogram állami támogatása

2017 jún 26

Egészség-finanszírozás

Budapest, 2017. június 26., hétfő (MTI)

Magyarországon öt beavatkozást támogat az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a lombikbébiprogramban, ez világviszonylatban jelentősnek számít, mivel a legtöbb országban csak 3-4 kezelést finanszíroz az állam – mondta a Semmelweis Egyetem osztályvezető főorvosa hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Urbancsek Jánost azzal kapcsolatban kérdezték, hogy a tervek szerint a kormány az eddiginél kétszer nagyobb támogatást adhat a lombikbébiprogramra.
Ezáltal többen vehetnek részt államilag támogatott meddőségi kezelésben, valamint az egyes kezelésekhez adott támogatás is nőhet – mondta el a főorvos.
Hozzátette, a szervezeten kívüli megtermékenyítéseket ezután is öt alkalommal támogatja majd az OEP, a szükséges gyógyszerek támogatottsága azonban az eddigi 70 százalékról 90 százalékra nőhet, ami azért fontos, mert ezen készítmények ára akár a 100-200 ezer forintot is elérheti.
Magyarországon – hasonlóan a fejlett nyugati országokhoz – körülbelül 20 százalékos a meddőség aránya a társadalomban, azaz 150-200 ezer párt érint a probléma, de a szervezeten kívüli megtermékenyítéssel már csaknem minden párnak lehet gyereke – mondta Urbancsek János.

bjr \ bki \ bhi

MTI 2017. június 26., hétfő 8:27

FRISS

Camonica- völgy

Camonica- völgy

Az Alpok déli lábánál fekvő völgy Lombardiában Brescia megyében a Tonale-hágó és az Iseói-tó között húzódó gleccser völgy. A völgy világhíres sziklarajzairól,...