Felnőtt érmek a birkózók Országos Bajnokságán! Egyed ott lesz a dortmundi junior birkózó Európa Bajnokságon!

2017 máj 22

Több válogató versenyt követően sem sikerült eldönteni, hogy ki képviselje hazánkat a junior szabadfogású birkózók dortmundi Európa Bajnokságán a 60 kg-osok között.

Gulyás István szövetségi kapitány végül úgy döntött, hogy a hét végén megrendezett felnőtt országos bajnokságon (Soroksár) döntse el a két még versenyben lévő versenyző a Kanizsai Birkózó Sportegyesület versenyzője Egyed Balázs és az Újpesti Wilhem Zoltán, hogy ki utazhat Dortmundba. Mindketten 1 kg súlyengedménnyel vágtak neki a küzdelmeknek, hiszen a felnőttek között 61-kg a súlyhatár. Nem kellett sokat matekozni, mert már mindjárt az első fordulóban egymás ellen léptek szőnyegre. Balázs az eddigiekhez képest sokkal harcosabban, taktikusabban küzdőt és az eredmény 8-1 a kanizsai javára. Eldőlt, hogy ki a junior válogatott, de Balázs nem ált meg, egészen a döntőig menetelt ahol a sokkal rutinosabb több felnőtt világversenyt is megjárt Molnár Józseftől ugyan kikapott, de így is egy szépen csillogó ezüstéremmel mutatta meg, hogy már a felnőttek között is lassan számolni lehet vele. Ugyan ebben a súlycsoportban, Németh Márton az ötödik helyen végzett. A lányok mezőnyében az 53-kg-osok között Egyed Zsanett is jelezte, hogy ugyan sokat kihagyott, de azért még nem lehet leírni, hiszen egy vesztes és két győztes mérkőzéssel végül bronzérmet szerzett a felnőtt női országos bajnokságon. Jól szerepelt a kanizsai származású Szabó Jázmin is aki ezúttal a Vasas színeiben bronzérmet nyert a 60-kg-osok között.

Szatmári Zsolt: Nagyon örültem Balu győzelmének az újpesti versenyzővel szemben. Korábban hiányoltam a megfelelő nyerni akarást, de most nagyon motiváltan küzdőt és szép győzelmet könyvelhetett el. A döntőn reális eredmény született Józsi rutinos tapasztalt versenyző, Balázs tavaly egy súlycsoporttal lentebb (57-kg) nyerni tudott, de ebben a súlycsoportban még erősödnie kell. Marci nagyon nehéz ágra került és az érettségi vizsgák miatt sem tudott rendesen felkészülni. Öröm volt látni, hogy Zsanett vállalta a megmérettetést, az országos bajnok érdi versenyzőtől nagyon szoros csatában 4-0 kapott, ki de a többi ellenfelét technikai fölénnyel győzte le. Jó kezekbe van Budapesten a szintén kanizsai Szabó Jázmin is, nagy küzdelemben sikerült bronzérmet szereznie.

FRISS