Felnőtt érmek a birkózók Országos Bajnokságán! Egyed ott lesz a dortmundi junior birkózó Európa Bajnokságon!

2017 máj 22

Több válogató versenyt követően sem sikerült eldönteni, hogy ki képviselje hazánkat a junior szabadfogású birkózók dortmundi Európa Bajnokságán a 60 kg-osok között.

Gulyás István szövetségi kapitány végül úgy döntött, hogy a hét végén megrendezett felnőtt országos bajnokságon (Soroksár) döntse el a két még versenyben lévő versenyző a Kanizsai Birkózó Sportegyesület versenyzője Egyed Balázs és az Újpesti Wilhem Zoltán, hogy ki utazhat Dortmundba. Mindketten 1 kg súlyengedménnyel vágtak neki a küzdelmeknek, hiszen a felnőttek között 61-kg a súlyhatár. Nem kellett sokat matekozni, mert már mindjárt az első fordulóban egymás ellen léptek szőnyegre. Balázs az eddigiekhez képest sokkal harcosabban, taktikusabban küzdőt és az eredmény 8-1 a kanizsai javára. Eldőlt, hogy ki a junior válogatott, de Balázs nem ált meg, egészen a döntőig menetelt ahol a sokkal rutinosabb több felnőtt világversenyt is megjárt Molnár Józseftől ugyan kikapott, de így is egy szépen csillogó ezüstéremmel mutatta meg, hogy már a felnőttek között is lassan számolni lehet vele. Ugyan ebben a súlycsoportban, Németh Márton az ötödik helyen végzett. A lányok mezőnyében az 53-kg-osok között Egyed Zsanett is jelezte, hogy ugyan sokat kihagyott, de azért még nem lehet leírni, hiszen egy vesztes és két győztes mérkőzéssel végül bronzérmet szerzett a felnőtt női országos bajnokságon. Jól szerepelt a kanizsai származású Szabó Jázmin is aki ezúttal a Vasas színeiben bronzérmet nyert a 60-kg-osok között.

Szatmári Zsolt: Nagyon örültem Balu győzelmének az újpesti versenyzővel szemben. Korábban hiányoltam a megfelelő nyerni akarást, de most nagyon motiváltan küzdőt és szép győzelmet könyvelhetett el. A döntőn reális eredmény született Józsi rutinos tapasztalt versenyző, Balázs tavaly egy súlycsoporttal lentebb (57-kg) nyerni tudott, de ebben a súlycsoportban még erősödnie kell. Marci nagyon nehéz ágra került és az érettségi vizsgák miatt sem tudott rendesen felkészülni. Öröm volt látni, hogy Zsanett vállalta a megmérettetést, az országos bajnok érdi versenyzőtől nagyon szoros csatában 4-0 kapott, ki de a többi ellenfelét technikai fölénnyel győzte le. Jó kezekbe van Budapesten a szintén kanizsai Szabó Jázmin is, nagy küzdelemben sikerült bronzérmet szereznie.

FRISS

Kint vagyunk az olimpián!

Kint vagyunk az olimpián!

Női válogatottunk magabiztos, nyolcgólos sikert aratott Szerbia ellen, az orosz nemzeti együttes pedig nyert Kazahsztán ellen, így válogatottunk kijutott a...