Ezek a legszuperebb bringautak Magyarországon!

2020 aug 1

Habár Magyarország igencsak szerény területet foglal el a térképen, így sincs hiányunk dombos-völgyes és sík vidékekből, amelyek változatos kihívásokat állítanak a kerékpározás szerelmesei elé. Ha te is két keréken szeretnéd felfedezni hazánkat, akkor most megmutatjuk azokat a helyeket, ahová mindenképpen érdemes eltekerned!

Legjobb bicikliutak Magyarországon – Balaton

Mégis milyen magyarországi kerékpáros listáról hiányozhatna a Balaton? Közép-Európa legnagyobb tava tökéletes célpont a biciklizőknek, hiszen minden oldalán lélegzetelállító látványt. A Balaton teljes partszakaszát kerékpárút övezi, ami nagyjából 200km-nyi tekerhető pályát biztosít a sport kedvelőinek. Természetesen nem muszáj az egészet egyszerre felfedezni, hiszen a pálya a legtöbb Balaton-parti települést összeköti, így szinte bárhol meg lehet állni egy kis pihenőre.

Legjobb bicikliutak Magyarországon – EuroVelo

Az EuroVelo egy 16 hosszú kerékpárútból álló, könnyedén navigálható hálózat Európában, ami biztonságos tekerést kínál a biciklizők számára. Jelenleg három ilyen útvonal érinti Magyarországot is, amelyek több települést is összekötnek határainkon belül (és azokon túl).

EuroVelo 6: Ez az útvonal a Duna mentén köti össze Rajkát és Mohácsot, és közben számos kulturális felfedeznivalót kínál a kerékpározók számára (például a komáromi erődöt). Az útvonal Budapesten is áthalad, ami egy hosszú kerékpáros túra remek kiindulási vagy végpontja is lehet.

EuroVelo 11: Az EuroVelo 11 Tornyosnémetinél, az északi határon csatlakozik hazánkhoz, és Szegednél hagyja el azt. Ez az útvonal nagyjából a Tisza mentén vezeti végig a biciklizőket, így a megállók között a csodaszép, és élettel teli Tisza-tó is szerepel, aminek a felfedezésére már önmagában is megéri ráfordítani egy egész napot. Útba esik még Tokaj is, ahol érdemes lehet szállást foglalni, hiszen egy kiadós borkóstolás után nem jó ötlet rögtön továbbtekerni!

EuroVelo 13: Ez az útvonal azon országokat látogatja meg, amelyek a XX. század során a kommunizmus befolyása alá kerültek, tehát Ausztria, Szerbia, Horvátország, Románia és Szlovénia határai is mind útba esnek rajta. Magyarországi szakasza Soprontól Mohácsig, majd Szegedig húzódik, és hazánk kommunista múltjának állít temléket.

Legjobb bicikliutak Magyarországon – Dunakanyar

A Dunakanyart bizonyára senkinek nem kell bemutatni, az azonban sokakat újdonságként érhet, hogy a környék tökételes úti cél a kerékpározás szerelmesei számára. Egy népszerű kerékpáros útvonal is ide vezet, ami Budapestről indul, és a biciklizők nagyjából 75 kilométerrel később Visegrádon találhatják magukat. Út közben érdemes felfedezni Szentendrét, hazánk egyik legfontosabb művészeti központját is.

Legjobb bicikliutak Magyarországon – Velencei-tó

Ha a Balatont körbetekerni túl nagy falatnak tűnik, vagy szimplán csak nem vágysz arra a tömegre, ami nyáron jellemzi a magyar tengert, akkor remek biciklis alternatíva lehet a tőle nem messze eső Velencei-tó is. A tavat egy 30km-es kerékpárút veszi körül, ami egyenletes, egyszerű tekerést kínál. Természetesen akadnak pihenőhelyek is az út során, amiken a nyári melegben kicsit kifújhatja magát az ember, és elrejtőzhet a tűző napsütés elől.

Legjobb bicikliutak Magyarországon – Budapest

Fővárosunk az elmúlt évek során sokat nőtt a kerékpározók szemeiben, ami többek között az új bicikliutak és a MOL Bubi megjelenésének köszönhető. A szolgáltatás bérelhető kerékpárokat kínál a város különböző pontjain, így nem muszáj egészen Budapestig vinni saját kerékpárunkat, ha némi aktív kikapcsolódásra vágyunk a fővárosban.

Az Andrássy út mentén végighúzódó kerékpárút csak egy a sok közül, ami városnézésre invitálja a tekerés szerelmeseit. Akik valamivel keményebb kihívásra vágynak, azok próbálják meghódítani Buda hegyes-völgyes területét. A János-hegy egy remek kiindulási pontot kínál erre!

A kerékpározás szabályai

Ne felejtsd el, hogy saját magad és mások biztonsága érdekében neked is be kell tartanod a kerékpározás szabályait. Biciklidnek elülső (fehér) és hátsó (piros) lámpával kell rendelkeznie, küllőiden sárga fényvisszaverőknek kell lennie, illetve szükséged lesz még személyes védőfelszerelésre és egy csengőre is!

Forrás: https://www.magyarorszagom.hu/magyarorszag-biciklivel.html

FRISS

Tisztelt Olvasó! Tavalyi nehéz körülményekhez sikeres évet zárt Zeusz! Rengeteg hazai verseny maradt el és amire egész évben készültek az Amatőr...