Érmek a birkózó Országos Bajnokságokról!

2017 nov 14

Az elmúlt hétvégén több versenyen is helyt kellett állniuk a Kanizsai Birkózó Sportegyesület versenyzőinek. Budapesten rendezték a szabadfogású juniorok (18-20-évesek) országos bajnokságát, ahol négy kanizsai is képviseltette magát.

Magabiztos győzelmekkel a dobogó legtetejére a junior Eb.-ét is megjárt Egyed Balázsnak sikerült felállnia. Szintén ebben a súlyban bronzérmet nyert Németh Márton, míg Klein Vincent (74-kg) és Béli Attila (98-kg) egy-egy vesztes mérkőzéssel sajnos kiestek. Egyed hétvégén az Olimpia reménységek versenyén, Kassán gyűjthet további tapasztalatokat, decemberben pedig Gulyás István szövetségi kapitány meghívására részt vehet a Teheráni felnőtt csapat világkupán is.

Dorogon rendezték a diák II. korcsoport (10-11-évesek) szabadfogású Országos Bajnokságát. A területi versenyekről három kanizsai sportoló jutott tovább. A kanizsaiak közül a diákolimpián ezüstérmes Pőcze Bencétől várta a szakvezetés az érmes helyezést, Bence remek birkázással végül a döntőig jutott, ahol a nagy rivális szentesi versenyző legyőzte, de így is egy szépen csillogó ezüstéremmel zárta a versenyt az 54-kg-sok mezőnyében. Domján Péter és Fata Lajos sajnos egy-egy verességgel búcsúztak a versenytől.

 

FRISS