Érettségi – Zajlanak az angol írásbelik

2017 máj 11

Oktatás-érettségi

Budapest, 2017. május 11., csütörtök (MTI)

Zajlanak az angol írásbeli érettségik csütörtökön országszerte, az Oktatási Hivatal MTI-hez eljuttatott tájékoztatója szerint középszinten 1157 helyszínen 52 522, emelt szinten 129 helyszínen 10 273 diák ad számot tudásáról.

Mint írták, az élő idegen nyelvi írásbeli érettségi vizsga szerkezete minden idegen nyelv esetében azonos.
Középszinten az írásbeli vizsga 180 perces. Az első feladatlap az “Olvasott szöveg értése”, amely 60 perc időtartamú, a második a “Nyelvhelyesség” feladatsor, amelynek megoldására 30 perc áll rendelkezésre.
Az ezt követő 15 perces szünet után a 30 perces “Hallott szöveg értése” feladatlap megoldása következik, végül az “Íráskészség” 60 perc időtartamú feladatsora.
Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt feladatlapok szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, 90 perc.
Az Íráskészség feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár, a többi feladatsornál semmilyen segédeszköz nem áll rendelkezésre.
Az érettségi dolgozatok javítása és értékelése központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.
Pénteken német nyelvből vizsgáznak a diákok.

bog \ bhi

MTI 2017. május 11., csütörtök 9:47

FRISS

Camonica- völgy

Camonica- völgy

Az Alpok déli lábánál fekvő völgy Lombardiában Brescia megyében a Tonale-hágó és az Iseói-tó között húzódó gleccser völgy. A völgy világhíres sziklarajzairól,...