Engedély nélküli beavatkozások miatt eljárás indult egy plasztikai sebész ellen

2017 okt 4

Bűnügy-csődbűncselekmény 

    Kaposvár, 2017. október 4., szerda (MTI)

Plasztikai sebészt gyanúsítanak csődbűncselekmény elkövetésével a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-dunántúli pénzügyi nyomozói. A gyanú szerint az orvos engedélyek nélkül 111 emberen végzett szépészeti beavatkozásokat egy Somogy megyei magánklinikán – tájékoztatta a NAV szerdán az MTI-t.

A klinika sokáig sikeresen működött, de idővel fizetésképtelenné vált és felszámolás alá került – írták a közleményben.
A felszámoló az intézmény korábbi eredményeire tekintettel engedélyt adott arra, hogy a klinika a felszámolási eljárás alatt, a beavatkozások és a bevételek folyamatos ellenőrzése mellett tovább működhessen. Mivel a megmentésre tett lépések nem vezettek eredményre, a felszámoló felfüggesztette a klinika működését, a tisztiorvosi szolgálat pedig visszavonta a kórházat üzemeltető cég engedélyét – ismertette a NAV.
A sebész azonban tovább dolgozott a klinikán, három hónapon át praktizált felszámolói és érvényes tisztiorvosi engedély nélkül. Az illegálisan szerzett bevétellel nem számolt el a felszámolónál, így az intézmény hitelezői elestek attól, hogy követeléseik a befolyt összeg erejéig megtérüljenek – olvasható a közleményben.
A pénzügyi nyomozók az ügy iratait továbbították a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészségre.

BAL \ bri \ ppd

MTI 2017. október 4., szerda 12:13

FRISS