Egyre több kutyás nyári tábor indul a gyerekek és a szülők legnagyobb örömére

2017 aug 10

Javában zajlik a nyár, és így a nyári gyermek táborok is nagyon kelendőek. Egyre népszerűbbek az ún. napközis programok, ahol ugyan nem alszanak ott a gyerekek, de napközben szuper elfoglaltságot találhatnak érdeklődési körüknek megfelelően, és a szülők is fellélegezhetnek, hogy jó kézben van a gyerek. Szerencsére egyre több kutyás tábor is indul a fiataloknak.

A kutyás táborok nem csak arról szólnak, hogy a szülő helyett valaki más vigyáz a gyerekre. A kikapcsolódás és a jókedv mellett nagyon is hasznos tudást szereznek a gyerekek, ami megkönnyíti a kutyával való együttélésüket, kedvencük kommunikációjának értelmezését.

Ki más vágyna többre ennél, mint hogy egész nap a kutyájával legyen, és szórakozás közben ragadjanak rá az ismeretek?

„Olyan dolgokat vihetnek tovább innen, ami segítik őket abban, hogy a kutyájukkal még kiegyensúlyozottabban tudjanak együtt élni a hétköznapokban, gondolok itt például a pórázfegyelmi gyakorlatokra, ahol elsajátíthatják, hogy ne húzzon a kutya a séták során. Az élelemmegtagadást is gyakoroltuk: hogy ha elengedem a kutyafuttatón a kutyám, akkor ne egyen fel semmilyen mérgezett ételt” – mondta el Szabó Szabina szakoktató a minap.hu kérdésére.

Szerencsére a legtöbb helyen az sem akadály, ha a gyerek nem rendelkezik saját ebbel. Mindig van olyan motiválható négylábú, aki bármelyik lurkóval szívesen megy el egy körre, és együtt tanulnak – egymástól, egymásért.

Forrás: kutyabarat.hu

FRISS