Egyedül Szőnyi Ferenc ért célba a 480 kilométeres Hell Ultra Runningon

2017 júl 2

Ultrafutás-Magyarország 

    Budapest, 2017. július 2., vasárnap (MTI)

Egyedül Szőnyi Ferenc magyar ultratriatlonista tudta teljesíteni a Himalája hágóin megrendezett, 480 kilométeres Hell Ultra Running versenyt – számolt be az M1 aktuális csatorna vasárnap.

A versenyen 120 óra alatt kellett lefutni 480 kilométert, 10 ezer méteres szintemelkedéssel. A világ legnehezebb futóversenyének nevezett versenyen még soha senki nem futott végig. Most három induló volt, közülük is egyedül Szőnyi Ferenc ért célba.
Az összetett ultratriatlon-világbajnok 53 éves magyar sportember pénteken érkezett haza Magyarországra.
Szőnyi Ferenc az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy sok ultratávon indult már. Erre a versenyre már tavaly is hívták, de akkor még nem készült fel. Most sok “rávezető” versenyen vett részt, legutóbb a Békéscsaba-Arad 100-100 kilométeres futáson.
Kitért arra, hogy egy ilyen hosszú távú versenyen, mint a himalájai, fontos a táplálkozás is. Úgy alakította étrendjét, hogy minél kevesebb táplálékot vigyen be szervezetébe: napi egy banánt, három tojást, egy kis édességet és sok folyadékot fogyasztott.
Szőnyi Ferenc úgy fogalmazott: “voltak fájdalmak, küzdelmek”. Volt hó, eső, jég, hideg, meleg, 5300 méteren az oxigénhiány jelentette a legnagyobb kihívást, de igazi holtpont nem volt. “A precíz felkészülés és a koncentráció meghozta gyümölcsét” – tette hozzá.

bkdi \ bri \ gte

MTI 2017. július 2., vasárnap 18:52

FRISS