Egy gólos vereség a vb-bronzérmestől

2018 márc 23

Megszorongatta a magyar női válogatott a vb-bronzérmes Hollandiát, ám végül egy góllal kikaptak a mieink. A mérkőzés végén Tomori Zsuzsanna sérülést szenvedett. 

Női Eb-selejtező, 7. csoport, 3. forduló 2018. március 22. (csütörtök):
MAGYARORSZÁG-HOLLANDIA 18-19 (11-10)
Győr, játékvezetők: Brkic, Jusufhodzic (osztrákok).
MAGYARORSZÁG: Bíró, Kiss É. (kapusok), Bódi 3, Háfra, Hornyák D. 4, Karnik, Kisfaludy 1, Kovács A. 2 (1), Kovacsics 2, Lukács 1, Puhalák 2, Schatzl 1, Sirián, Szabó L., Tomori 2, Tóth G. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
HOLLANDIA: Jankovic, Wester (kapusok), Abbingh 3 (2), Amega, Bont 6, Broch 6, Dulfer, Groot 1, Knippenborg, Malestein, Smeets 1, Smits, Snelder 1, Steenbakkers, van der Heijden 1, van Olphen. Szövetségi kapitány: Helle Thomsen.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány – Nagyon büszke vagyok a lányokra, hiszen óriásit küzdöttek, a végére sajnos elfogyott az erőnk, sikerült nyomás alá helyezni az ellenfelet, szükségünk lett volna egy kis szerencsére is, de nem jött össze. Nagyon nehéz megemészteni Tomori Zsuzsanna sérülését, nem is tudom, mit mondjak ezzel kapcsolatban, üldöznek minket a sérülések.

Bíró Blanka: – Csalódott vagyok, mert benne volt a meccsben, hogy megnyerjük. Büszke vagyok a csapatra, nagyon akart mindenki, a védekezésünk is jól működött. Hasonlóan jó meccset szeretnénk játszani vasárnap Hollandiában is.

Helle Thomsen, Hollandia szövetségi kapitánya: – Sajnálom Tomori Zsuzsanna sérülését. Szerencsével szereztük meg a két pontot, a magyarok hosszú időn keresztül vezettek, de végül a végjáték nekünk sikerült jobban, kemény, nehéz meccset nyertünk meg.

Jobban kezdett a magyar csapat, 4-1-re is vezetett, ám ezt követően egyenlített a vb-bronzérmes. Bíró Blanka remekül védett a mieinknél, így fej-fej mellett haladtak a csapatok az első félidőben. A magyar válogatottban először lépett pályára Szabó Laura. Kovacsics Anikó szép lövésével a 30. percben 10-9-re vezettünk, majd lerohanásból Puhalák talált be, végül hétméteteresből Abbingh állította be az első félidő végeredményét (11-10).

Szünet után is többnyire a magyar válogatott vezetett, a 46. percben 17-15-nél kértek időt a hollandok, és a következő tíz perc jobban is sikerült az ellenfélnek, 19-18-as vendégvezetésnél Kim Rasmussen kért időt az 57. percben. Két perccel a vége előtt Nycke Groot lökése nyomán Tomori Zsuzsanna súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. Az utolsó percre fordulva Bíró védett, de nem sikerült az egyenlítés, egy gólos holland siker született.

A mérkőzést követően a Magyar Kézilabda Szövetség nevében Ballai Attila kommunikációs-, PR- és marketing igazgató köszöntötte a holland válogatott játékosát, Lois Abbinghot. Lois Abbingh az elmúlt években jószolgálati nagykövetként nagyban hozzájárult az Erdélyben található kiszsolnai templom fantasztikus értékének, a Navicella-mozaik hű másának megmentéséhez. Köszönjük Lois Abbinghnak, hogy az ügy mellé állt, és sok sikert kívánunk neki.
A csoport másik mérkőzésén:
KOSZOVÓ-FEHÉROROSZORSZÁG 22-31 (8-16)

A csoport állása: 1. Hollandia 6 p, 2. Magyarország 4 p, 3. Fehéroroszország 2 p, 4. Koszovó 0 p

A csoport 1-2. helyezettje, valamint a hét selejtezőcsoport legjobb harmadikja jut ki az Európa-bajnokságra.

A magyar válogatott további programja:
4. forduló, március 25. 16:00, Eindhoven: Hollandia-Magyarország
5. forduló, május 30.Pristina: Koszovó-Magyarország
6. forduló, június 2., Kecskemét: Magyarország-Fehéroroszország

EURÓPA-BAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG
2018. NOVEMBER 29.-DECEMBER 16.
Helyszínek: Brest, Montbéliard, Nancy, Nantes, Párizs

Forrás: MKSZ

FRISS