Egész évben örömmel futnak

2020 jan 7 | Életmód, Sport

Futással zárta az óévet a Kanizsa Futóklub, a Csónakázó-tó területén szilveszter reggel is futócipőt húztak a tagok. Bárki csatlakozhatott hozzájuk egy-két, vagy akár több Csótó-körre.

A résztvevők a futások között és után a Zöldtáborban tudtak melegedni, forró teát vagy forraltbort fogyasztani.  2019-ben számtalan alkalommal sportoltak együtt a futóklub tagjai. A hagyományos nyári Csótó-kör minden héten sok színes futót vonzott a tóhoz, de a téli estéken is köröztek már ott fejlámpával. Az elnökség különös figyelmet fordít arra, hogy minden futó és minden klubtag más, mindenki más távokat és terepeket szeret. Ezért a futások mindig változatosak, és inkább kényelmes tempóval beszélgetősek, mint versenyszerűek. A futás végtelen lehetőségeit kihasználva vannak éjszakai futások, reggeli futások, hosszabb-rövidebb futások, és kicsit technikásabb atlétikaedzés is. Futnak minden évszakban, minden időjárási körülmények között, futnak aszfaltos úton, erdei terepen, városban és városon kívül. Vannak már hagyománnyá vált közösségi futások is, mint például a becsehelyi Hullócsillagfutás, az őszi beöltözős Halloween futás, a téli Rénszarvas-futam, vagy a Vissza a jövőbe futás. Ezek a közösségi sportprogramok egyre népszerűbbek a gyermekek körében is, így a futóklub igyekszik őket is bevonni egy rövidebb táv teljesítésével, és családbarát programokkal. A futóklub célja, hogy minél több embert tudjon megmozgatni, így igazi közösségépítő munkát végez. Az egyik legaktívabb sportközösség a város életében, jelenleg 119 tagot számol. A klubhoz idén is várják a csatlakozókat, a kezdő vagy akár a haladó futókat.

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK

Taróczy Balázs

Taróczy Balázs

Taróczy Balázs (Budapest, 1954. május 9. –) visszavonult magyar hivatásos teniszező. Ő az open era legsikeresebb magyar férfi teniszezője. Megalakulása (2000)...