CsótóNK – az egyre vonzóbb szabadidős központunk

2019 Sze 18 | Életmód, Sport, Szabadidő, hobbi

Múlt hét szerdán biciklisek és futók népesítették be a nagykanizsai Csónakázó-tó területét, arra várva, hogy ünnepélyes keretek között avassák fel az új tókerülő körsétányt.

A Cycle in a Network 2.0 projekt keretében már számos fejlesztés valósult meg, melynek célja, hogy a Csónakázó-tó a helyieknek és a turistáknak is egyaránt vonzó, komplex szabadidős központ legyen. Tavasszal, a madarak és fák világnapja alkalmából játszóteret avattak, szeptember elején pedig átadták a Nagykanizsát a Csónakázó-tóval összekötő kerékpárutat. A tavat körülölelő utat szeptember 11-én a késő délutáni órákban avatták fel és adták át, ezt követően a kerékpárosok és a futók egy tiszteletkörrel szentelték fel a körsétányt. Ugyan a tavat eddig is körbe lehetett futni vagy biciklizni, de az új, szélesebb út ideálisabb és élvezhetőbb a sportoláshoz.  A körutat tágas pihenőhely és jól felszerelt szervizfal színesíti.

A tó partja a fejlesztéseknek köszönhetően mostanság mindig benépesül jó időben: szívesen futnak, bicikliznek, sétálgatnak, vagy éppen horgásznak itt a környékbeliek. A gyerekek szívesen töltenek el néhány órát Nagykanizsa legújabb és egyben legnagyobb játszóterén. A Csó-tó területén egy kölcsönző is működik, ahol vizibiciklit és csónakot lehet bérelni.

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK

Taróczy Balázs

Taróczy Balázs

Taróczy Balázs (Budapest, 1954. május 9. –) visszavonult magyar hivatásos teniszező. Ő az open era legsikeresebb magyar férfi teniszezője. Megalakulása (2000)...

Verstelenség

Verstelenség

Ha nyáron a vízparton fekve valaki egy verseskötetet olvas, akkor furcsán néznek rá. Miért? A múlt olvasmányának tűnik a vers, kevesebbet olvasunk ma...