Csoportelsőként a középdöntőben a magyar férfi kézilabda válogatott!

2020 jan 16

A magyar férfi válogatott 6 góllal legyőzte Izlandot az Európa-bajnokság csoportkörének záró fordulójában. Gulyás István együttese így veretlenül végzett a csoportja élén, kiejtve a világ- és olimpiai bajnok Dániát. A középdöntőbe két pontot vihetnek a mieink.

Férfi Európa-bajnokság, csoportkör, 3. forduló, 2020. január 15. (szerda):
IZLAND-MAGYARORSZÁG 18-24 (12-9)
Malmö, játékvezetők: Andreu, Ignacio.
 
IZLAND: Gustavsson, Hallgrimsson (kapusok), Arnarsson, Elisson, Gislason 1, Gudjonsson, Gudmundsson 1, Gunnarsson 1,  Jonsson, Kristjansson 2, Kristjánsson, Palmarsson 4, Petersson 3, Sigurdsson 4, Smarason 1, Thrastarson 1.

Edző: Magnusson Gunnar.

MAGYARORSZÁG: Mikler, Székely (kapusok), Balogh 2 (1), Bánhidi 8, Bóka 4, Fekete, Győri 3, Hornyák 1, Ligetvári 1, Máthé, Nagy 1, Rosta, Sipos, Szita 4, Tóth, Ubornyák.

Edző: Gulyás István.

Kiállítások: 8, ill. 8.
Hétméteresek: 4/0, ill. 3/1.

OROSZORSZÁG-DÁNIA 28-31 (15-12)

Jól kezdte és jól is fejezte be az első félidőt a magyar válogatott, két gyors góllal és Mikler védéssel kezdődött a találkozót, majd hat perc után megszületett az első izlandi gól is. A mieink a jó kezdés után egyre több hibával játszottak, megakadt a támadójáték, sokáig nem tudtunk gólt lőni, két büntető is kimaradt. Sok eladott labda és pontatlan lövések jellemezték a játékunkat, míg ellenfelünk egy 6-0-ás szériát produkált. A védekezésünk továbbra is jól működött, Mikler ma is jó napot fogott ki, még hetest is védett. A szünetre sikerült közelebb zárkózni, mínusz háromra jött vissza a magyar csapat.

A folytatásban megtaláltuk Bánhidit, három gólt szerzett egymás után, sikerült visszajönni egy gólra, Mikler pedig ismét hetest hárított. A 41. percben az egyenlítésért támadhattunk, Győri passza után újra Bánhidi volt eredményes. Mikler megint hetest fogott, a labda azonban az ellenfélhez pattant ki, másodszorra már nem hibáztak az izlandiak. A 48. percben ismét vezetett a magyar válogatott, Szita lőtt két nagyon fontos gólt, majd Bóka indulhatott meg és góllal fejezte be a lerohanást, így már hárommal vezettek a mieink és a másik oldalon ismét ott volt Mikler, aki elképesztően nagyot védett. A skandinávok teljesen megzavarodtak, míg a mieink elképesztő végjátékot produkáltak, Székely is lehetőséget kapott a végén, aki hetest fogott, Mikler pedig szenzációs mutatót hozott össze, 44%-os hatékonysággal védett, összesen 14-szer hárította az izlandi próbálkozást. Az skandinávokat végül hattal verték meg a magyarok, mindössze hat gólt kapva a második felvonásban.

Magyarország csoportelsőként jutott tovább, mögötte pedig Izland kerül a középdöntőbe.

Gulyás István: – Nagyon boldogok vagyunk, szépen játszottunk. Az első félidőben voltak gondjaink, védekezésben voltak alap gondjaink, de ezt a második félidőben ki tudtuk javítani, sokkal stabilabb lett a védekezésünk. Nagyjából most már látjuk, hogy ki mre képes, azt tudjuk, hogy az első félidőt a Dominikkel meg kell csinálnunk, ő szegény annyira koncentrál a védekezésre, hogy ez meglátszik a támadásban, ebben még fejlődnie kell. A második félidőben nagyon jól működött a védelem, ebben Rolinak nagy szerepe volt, ma is parádésan védett. Tovább kell mennünk, nem szabad sakkoznunk, jó erőben van a társaság, frissek, így kell tovább mennünk.

Balogh Zsolt: – Még nem találom a szavakat. Ez egy olyan teljesítmény volt egy rossz első félidő után, hogy még minket is meglepett, de szerintem mindenkit. Az benne volt, hogy visszajövünk a meccsbe, de hogy a végére ilyen sima lesz, azt nem is tudom elhinni.

Bánhidi Bence: – Félidőben azt beszéltük meg, hogy higgyünk magunkban, az volt a legfontosabb, hogy úgy menjünk ki a második félidőre, hogy ez meg lehet és meg tudjuk csinálni. Majdhogynem az életünkért játszottunk és meg is csináltuk!

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 5 (+7), 2. Izland 4 (+6), 3. Dánia 3 (+2), 4. Oroszország 0 (-15)

A 2. középdöntős csoport állása:
1. Norvégia 2 p, 2. Magyarország 2 p, 3. Szlovénia 2 p, 4. Svédország 0 p, 5. Izland 0 p, 6. Portugália 0 p
A 2. középdöntős csoport programja:
2020. január 17., 18:15 Norvégia-Magyarország (Tv: Sport1)
2020. január 19., 16:15 Szlovénia-Magyarország (Tv: Sport1)
2020. január 21., 20:30 Magyarország-Svédország (Tv: Sport1)
2020. január 22., 16:00 Portugália-Magyarország (Tv: Sport1)
A magyar férfi válogatott kerete Izland ellen:
Kapusok: SZÉKELY Márton (Telekom Veszprém), MIKLER Roland (MOL-Pick Szeged)
Jobbszélsők: HORNYÁK Péter (Grundfos Tatabánya), TÓTH Ádám (Budakalász)
Jobbátlövők: BALOGH Zsolt (Grundfos Tatabánya), FEKETE Bálint (Liberbanc Cuenca, spanyol), MÁTHÉ Dominik (Balatonfüredi KSE)
Irányítók: GYŐRI Mátyás (Grundfos Tatabánya), UBORNYÁK Dávid (HE-DO B.Braun Gyöngyös)
Beállók: BÁNHIDI Bence (MOL-Pick Szeged), ROSTA Miklós (MOL-Pick Szeged), SIPOS Adrián (Grundfos Tatabánya)
Balátlövők: LIGETVÁRI Patrik (Logrono La Rioja), NAGY Bence (FTC-HungaroControl), SZITA Zoltán (Orlen Wisla Plock, lengyel)
Balszélső: BÓKA Bendegúz (Balatonfüredi KSE)
Szövetségi kapitány: GULYÁS István
Edző: Chema RODRIGUEZ
Csapatmenedzser: NAGY László
Kapusedző: POROBIC Haris
Az izlandi válogatott kerete:
Kapusok: Björgvin Pall GUSTAVSSON (Skjern, dán), Viktor Gisli HALLGRIMSSON (GOG, dán)
Jobbszélsők: Arnór Pór GUNNARSSON (Bergischer HC, német), Sigvaldi Björn GUDJONSSON (Elverum, norvég)
Jobbátlövők: Alexander PETERSSON (Rhein-Neckar Löwen, német), Viggo KRISTJANSON (Wetzlar, német)
Irányítók: Haukur PRASTARSON (Selfoss), Janus Dadi SMARASON (Aalborg, dán)
Beállók: Kari Kristján KRISTJANSSON (ÍBV), Ymir Örn GISLASON (Valur), Arnar ARNARSSON (GOG)
Balátlövők: Aron PALMARSSON (Barca, spanyol), Olafur GUDMUNDSSON (Kristianstad, svéd), Elvar JONSSON (Skjern)
Balszélsők: Gudjon Valur SIGURDSSON (PSG Handball, francia), Bjarki Mar ELISSON (Lemgo, német)

Szövetségi kapitány: Gudmundur GUDMUNDSSON

Forrás: MKSZ

FRISS

Mit hoz a Bivaly éve?

Mit hoz a Bivaly éve?

A kínai asztrológia a holdévben méri az időt, ez jellemzően később kezdődik, mint a nyugati napév. Az ide fordulón a Fém és a Bivaly évébe léptünk át, ami...