CSALÁDI JÁTSZÓ-TÁNCHÁZ

Február 24. (szombat)
16.30 Kerekítő foglalkozás. Vezeti: Vajda Margit


17.00 Gyermek táncház. Vezeti: Péter Katalin és
Tóth István
18.00 Kézműves foglalkozás. Vezeti: Hábli Olga
19.00 Tázló együttes koncertje
A budapesti Tázló együttes moldvai csángó népzenét játszik. A Kárpátokon túl, Moldvában élő magyarok zenéje energikus és magával ragadó, táncritmusai és lírai dalai a régmúlt hangulatát idézik. A csángó kör és páros táncok könnyen elsajátíthatóak, méltán népszerűek a táncházakban.
Tímár Sára – ének (mv.)
Draskóczy Lídia – hegedű
Benke Félix – dob, levélsíp, doromb, tilinka
Sófalvi Kiss Csaba – furulya, kaval, tilinka
Németh László – koboz
A Kárpátokon túl élő moldvai magyarok hagyományos hangszerein muzsikálunk, a táncházakra jellemző felállásban: furulya és hegedű játssza a dallamot, amit koboz és dob kísér. Zenénket az ének teszi teljessé. Húsz éve gyűjtjük, tanuljuk és játsszuk a moldvai népzenét, nagy gondot fordítva az eredeti játékmód és stílus elsajátítására. Muzsikánk a csángó dallamokból szabadon építkezik. Feldolgozásainkban a hagyományos zenei anyag modern hatásokkal ötvöződik. Moldvai népzene Budapestről című lemezünk 2014-ben jelent meg.
A Tázló együttes koncertezik és táncházakat tart itthon és külföldön. Kéthetente pénteken tartjuk rendszeres táncházas klubunkat Budapesten, az Eötvös10-ben. Minden alkalommal meghívunk más népzenei és világzenei együtteseket, előadókat. Koncertek, zenés beszélgetések és előadások színesítik a klub programját. (Vendégeink voltak például: Cimbaliband,  Rackajam, Zuboly, Góbé , Sebestyén Márta, Sebő Ferenc, Petrás Mária, valamint sok más táncházas zenekar is.) 2017-ben Kapolcson együtt koncerteztünk Sebestyén Mártával, a Fölszállott a páva műsorában pedig Szabó Balázzsal szerepeltünk.
Évről-évre részt veszünk a Csángó Bálon és a Táncháztalálkozón. 2016-ban első díjazott táncházas zenekarként átvehettük a Táncház Díjat.
20.00 Felnőtt táncház. Táncot tanít: Molnár Előd
Belépődíj: 1 500 Ft