Csak „pár” futólépés a szebb környezetért

2019 okt 15

A Zalaerdő Zrt. és a Kanizsai Futóklub szemétszedéssel egybekötött futásra invitálja a sport-és környezetbarátokat most szombaton a Szaplányosi Erdei Lak környékére.

A kiinduló ötletforrás a plogging; a legújabb skandináv őrület, melynek lényege: futás közben megállni, felszedni a szemetet majd tovább futni. Ilyenkor nem a tempó és nem is a futóteljesítmény számít, hanem maga a cél, hogy minél jobban megtisztítsuk környezetünket a felgyülemlett szeméttől. A szemétszedő kocogás Svédországból indult 2016-ban, azóta rengeteg követőre talált, számos futócsoport alakult kifejezetten azért, hogy közös futásuk során együtt gyűjtsék a szemetet. Nem véletlen hogy világszerte elterjedt, hiszen ezzel nem csak magunkkal teszünk jót, hanem a környezetünkkel is. Amíg a friss levegőn kocogunk, és ezáltal kalóriát égetünk, a környezetünket is megszabadítjuk a szétdobált szeméttől.
A Zalaerdő és a Kanizsai futóklub által szervezett szemétszedő futás annyiban különbözik ettől, hogy könnyítésként külön választja a futást és szemétszedést: először közösen megtisztítják az erdőt, majd 5 vagy 10 km-es futással zárják az akciót. A programon Lubics Szilvia is részt vesz, aki még ráadásként élménybeszámolót is tart a Bigfoot 200 Endurance Run-ról. Gyülekező 12:30-kor a szaplányosi Erdei Lakban.

 

FRISS