Bolyais „tekergők”

2017 máj 31

Iskolánk gazdag programkínálatának egyikére került sor május 16-án. Második alkalommal pattantunk nyeregbe, és drót szamarakon hagytunk magunk mögött közel 40 kilométert a Balaton partján. A természet szeretete, a kirándulás élménye, a sportolás vágya ösztönözte tanulóinkat, hogy vállalják a kerékpár túrát.
„Szigligettől Balatonmáriáig gurultunk Willmann Edit nénivel és Papp Miklós bácsival, akik megszervezték ezt a remek programot. Meghódítottuk a szigligeti várat, gyönyörködtünk hazánk természeti kincseiben. Élményt nyújtó program volt a Fenékpusztán működő madárgyűrűző és madárkórházban tett látogatás is. Az egyes útszakaszok közötti pihenők alatt is csak a bringák álltak meg. Ilyenkor jutott idő focizásra, egy kis Balaton parti sétára, fagyizásra.” / Mudry Zita 7.a osztályos tanuló /
A hetedik és negyedik osztályosokból álló csapat elismerést érdemel teljesítményéért. Lelkesedésük jutalma a sok élmény, új ismeretek, a mozgás jótékony hatása és egy következő túrázási lehetőség.
Hasonló programjaink segítik a környezeti nevelés hatékonyságát, az Örökös Ökoiskola cím méltó viselését, gazdagítják gyermekeink élménytárát. Az egészséges életmódra nevelés kiemelt hangsúlyt kap mindennapjainkban. Ennek lehetőségét a Bolyai DSE anyagi támogatása is biztosítja.

FRISS