Biztos győzelem

2018 ápr 9

Tizenegy gólos győzelmet aratott Siófokon a magyar férfi válogatott Ausztria ellen. 

Férfi felkészülési mérkőzés (2018. április 06. péntek):
MAGYARORSZÁG-AUSZTRIA 33-22 (14-11) 
Siófok, játékvezetők: Bonifert, Oláh (magyarok).
MAGYARORSZÁG: Mikler, Székely, Borbély (kapusok), Ancsin 4, Balogh 1, Bánhidi 2, Bartók 3, Bodó 3, Bohács 2, Bóka 4, Hornyák 6, Ilyés, Juhász 3, Lékai 2 (2), Ligetvári 2, Országh 1, Schuch, Sipos. Szövetségi kapitány: Ljubomir Vranjes.
AUSZTRIA: Bauer, Pilipovic (kapusok), Bilyk 6 (1), Breg, Esegovic 1, Frimmel 2, Herburger 2, Jelinek, Kandolf 2, Klopcic 4, Neuhold 2, Pratschner 1, Seitz, Wagner, Wüstner, Zeiner 2. Szövetségi kapitány: Patrekur Johannesson.
Kiállítások: 12, ill. 1 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/1.

Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány: – A védekezésre helyezzük ezen a héten a hangsúlyt, és az a tény, hogy csak 22 gólt kaptunk, mutatja, hogy nem járunk rossz úton. Ilyés Ferenc visszahívása egyértelműen jó döntésnek bizonyult. Több pozitívumot is láttam, több feladatot is sikerrel oldottunk meg. Vasárnap erősebb csapat, Brazília lesz az ellenfelünk, velük szemben még jobb teljesítményre lesz szükségünk.

A magyar válogatott két újoncot is avatott Sipos Adrián és Bohács Sándor személyében Ausztria ellen, Ilyés Ferenc 2016 novembere után szerepelt ismét a csapatban. A mieink a Mikler – Hornyák, Ancsin, Lékai, Bánhidi Bodó, Bóka támadósorral kezdtek, Hornyákot pedig Ilyés váltotta védekezésben. Az első gólunkat Lékai szerezte büntetőből, Bóka találatával pedig 4-2-re vezettünk. Tapadt a magyar válogatottra az ellenfél, főként a Kiel játékosa, Bilyk szórta a gólokat. Lehetőséget kapott Schuch, majd Ligetvári Sipos és Balogh is, és miután nőtt az előnyünk, az osztrákok izlandi szövetségi kapitánya időt kért a 17. percben (10-6). Mikler büntetőt hárított, majd 12-9-nél Ljubomir Vranjes tette le a T-betűt, a szünetre azonban maradt a három gólos magyar előny.

Szünet után Juhász irányított, az osztrákok egy gólra felzárkóztak, de gyors gólokkal ismét magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, Mikler remekelt és magabiztos előnyt harcoltunk ki a hajrára – Lékai már nem is lépett pályára a 2. félidőben, pályára léphetett valamennyi játékos, végül 11 gólos győzelmet arattunk.

Szombaton a magyar válogatott szünnapos, brazil-osztrák mérkőzést rendeznek, B-válogatottunk pedig Ausztria második csapatával mérkőzik.

B-válogatottak mérkőzésén:
LENGYELORSZÁG B–AUSZTRIA B 30-26 (12-12)
Siófok, játékvezetők: Földesi, Halász (magyarok).

Forrás:MKSZ

 

FRISS