Az 5-8. osztályosok IV. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyét 2017. április 28. és 2017. május 1. között rendezte meg Kárpátalján, Beregszászban a Kárpátaljai Magyar Pedagógus Szövetség.

A rendezvénynek a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola adott helyet. 176 általános iskolás mérette meg matematikai tudását. A diákok öt régióból érkeztek: Erdély, Felvidék, Délvidék, Magyarország, Kárpátalja. A magyarországi régió csapata 70 diákból és 14 kísérő tanárból állt. A versenyprogram két fordulós volt, melyeket két egymást követő napon rendeztek meg. Fordulónként négy feladatot oldottak meg a gyerekek. A programot a munkácsi várba tett kirándulás, városnézés, ügyességi verseny, társasjáték, múzeumlátogatás, könyvbemutató, ismeretterjesztő előadás, táncház is színesítette. Az ünnepélyes megnyitón és az eredményhirdetésen helyi ifjú zenészek, énekesek, táncosok és versmondót mutathatták be tehetségüket.
A 12 fős, keszthelyi, nagykanizsai és zalaegerszegi diákokból álló zalai küldöttségből legeredményesebben a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium két ifjú tehetsége szerepelt. Dancsák Dénes (5.A, tanára Zsovár Anita) a rangos mezőnyben nem talált legyőzőre, kiváló teljesítményéért első díjat vehetett át. Ilyen eredményt a megyéből az első három hasonló versenyen senkinek nem sikerült elérnie. Németh Mártont (6.A, tanára Márfi Kornélia) is mindössze egyetlen versenyző tudta megelőzni, így ő az egyik második díjat hozhatta haza, ami csodálatosan szép eredmény. Úgy tűnik, a BLG-ben a kiváló eredményeket elérő középiskolás versenyzők méltó utódai bontogatják szárnyaikat, és ez szép jövőt ígér.

Erdős Gábor, a magyarországi régió egyik kísérő tanára.