Az év színe 2018-ban meghódítja a kerteket is

A Pantone vállalat minden év decemberében megválasztja a következő év hivatalos színét, ami 2018-ban a lila lesz. Ennek a titokzatos árnyalatnak meghatározó szerep jut majd a divat, a lakberendezés és a kertdesign világában is.

A lila virágú növények – mint a levendula, a díszhagyma és a zsálya – eddig is nagy népszerűségnek örvendtek. De most a trendnek köszönhetően talán még nagyobb szerepet kapnak.

A lila színben tündöklő növények rózsaszín virágokkal együtt romantikus hatást keltenek, fehér színnel keveredve pedig eleganciát sugallnak.

A lila virágokat akkor emelhetjük ki igazán, ha zöld környezetbe helyezzük őket. Akár formára nyírt, örökzöld növények közé ültetjük, akár díszfüvekkel párosítjuk, az eredmény harmonikus és letisztult lesz.

A lila szín drámai hatását a kertben nem csak a növényekkel tudjuk erősíteni, a bútorok és kiegészítők is segítenek nekünk ebben. De míg a növények esetében lenyűgöző látványt nyújt a lila erőteljes használata, addig a kerti elemeknél csak óvatosan bánjunk vele. Ebből a feltűnő színből kevés is elég, hogy megmutassa igazi értékét.

Forrás: lakberinfo.hu