Az Által-ér völgyi lett az Év kerékpárútja – Mutatjuk, miért!

2020 máj 26 | Sport

Idén először került kiírásra az Év Kerékpárútja pályázat, aminek a nyertese az Által-ér völgyi kerékpárút lett. Ez nem is véletlen, cikkünkben megismerkedhettek az útszakasszal!

Idén első alkalommal hirdette meg az Év Kerékpárútja pályázatot a Közlekedési Kultúra Napja keretében a KTE Közlekedésbiztonsági Tagozata, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Kerékpáros Klub. A szervezők a legszebbnek tartott kerékpárutat keresték, de nem ez volt a pályázat egyetlen célja, ugyanis szerették volna felhívni a figyelmet a közlekedésbiztonságra, valamint az utakhoz tartozó szakmai munka fontosságára (a tervezéstől, a kivitelezésen át a fenntartásig).

Cél volt továbbá az is, hogy még jobban népszerűsítsék a kerékpáros közlekedési formát, felhívják a figyelmet az egészségre gyakorolt jótékony hatásaira, valamint ki szerették volna emelni a kerékpározás klímavédelmi céljait és szerették volna erősíteni a kerékpárosok közlekedésben betöltött szerepét.

Az Által-ér völgyi kerékpárút lett az első
Az Év Kerékpárútja pályázat első nyertese az Által-ér völgyi kerékpárút lett – ez a Tatabánya és Tata közötti szakasz. A pályázat beküldője Tóth Viktor volt. Az Által-ér völgyi kerékpárút három település, Tatabánya, Tata és Vértesszőlős összefogásával épült meg, a 6,5 kilométer hosszúságú szakaszt 2013 decemberében adták át. Az út célja az volt, hogy a régió fejlődését elősegítse, valamint csökkentse a települések közötti gépjárműforgalmat, ezzel védve a környezetet.

Az Által-ér völgyi kerékpárúthoz átadása óta számos fejlesztés kapcsolódott, rengetegen használnák mindennapi közlekedés céljából, és nemcsak a kerékpárosok körében okoz osztatlan sikert, hanem a gyalogos turisták esetében is. A kerékpárút látogatottsága kiemelkedő a megyében, de Magyarország számos pontjáról érkeznek ide, hogy végig tekerjenek ezen a szép szakaszon.

A 2013-mas átadás óta az Által-ér völgyi kerékpárút folytatásaként megépült a dunaalmási és a majki szakasz, elkezdődött a Tata-Agostyán közötti út építése, így egy egész hálózat jön létre Tatán és környékén. A Közlekedési Kultúra Napja alkalmából meghirdetett pályázat eredményét és sok más érdekességet ide kattintva olvashattok, most pedig nézzünk egy videót a győztesről!

Forrás: https://www.magyarorszagom.hu/ev-kerekparutja.html

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK

Nagy Zeusz kick bokszoló

Nagy Zeusz kick bokszoló

Tisztelt Olvasó! Mint már megismerhettèk egy korábbi cikkből Nagy Zeuszt most folytatáskènt közzètesszük idei versenyeit amelyen rèszt vett külföldön ès...