Autómentes nap lesz pénteken Nagykanizsán

2019 Sze 18

A fenntartható, környezetbarát városi közlekedés előnyeire hívja fel a figyelmet az európai autómentes nap. A kezdeményezéshez Nagykanizsa is már évek óta csatlakozik, idén szeptember 20-án kerül megrendezésre az Erzsébet téren.

A kampány további célja, hogy rámutasson a folyamatosan növekvő autóforgalom miatt kialakuló környezeti és baleseti problémákra, a kerékpáros valamint gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére, továbbá segítse a közlekedési mód felelősségteljes megválasztását.

Változatos közösségi programokkal csalogatják a fiatalabb és idősebb korosztályt is városunk szívébe: délelőtt lesz bringás reggeli, zenés közös torna és örömfutás. Délután a Szikrák Táncegyüttes és a Kicsi Gesztenye Klub Show szórakoztatja a közönséget. A kora esti órákban kerékpáros felvonuláshoz lehet csatlakozni az Erzsébet térről a Puncs Fagyizóig, ahol a résztvevők jutalma egy gombóc fagyi. A kísérő programok alatt megismerkedhetünk az autómentes életmód néhány szórakoztató alternatív formájával, például légkerékpárral, trükkös biciklivel, lemezpedálos kisautóval. A gyerekek kipróbálhatják ezen kívül a KRESZ parkot is, megismerhetik a Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetséget és a Thúry Vitézlő Oskolát.

Az autómentes közlekedés jelentősen csökkenti a légszennyezést, és elősegíti az egészséges életmódot. Éppen ezért már fiatalkorukban meg kell mutatni a gyerekeknek, hogy nem mindig csak autóval tudnak eljutni a céljukhoz, amire kiváló alkalom az autómentes nap.

FRISS

The Beatles

The Beatles

A The Beatles angol beatzenekar volt a popzene egyik legnagyobb hatású és legsikeresebb zenekara, amely 2004 végéig világszerte több mint 1,3 milliárd lemezt...