A ZENERAJONGÓK NAPJAIT BERAGYOGÓ BÉRLET ÉRKEZIK NAGYKANIZSÁRA

2023 nov 15

Különlegesnek nevezte a november 15-én induló nagykanizsai klasszikus zenei évadot Szamosi Szabolcs. Ahogy a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója fogalmazott: “Az ország kivételes előadóit felvonultató, izgalmas zenei produkciókat bemutató bérletben idén sem fognak csalódni.” És valóban: különleges programsorozat érkezik, ami populáris formában mutatja be a színvonalas zenét. A megszokott klasszikus zenei dallamokon kívül a jazztől kezdve a stand up-on át a filmzenéig minden lesz a Fortissimo bérletben. Egy különleges gálakoncerten még Molnár Piroska és ifj. Vidnyánszky Attila is feltűnik.

 

Nem egy hagyományos, megszokott Filharmónia bérletről van szó a mostani szezon esetében: kimondottan populáris a kínálat, amely a komolyzenéhez még csak közeledő nagyközönségnek könnyen befogadható, megszerethető, ugyanakkor a klasszikus közönségnek is kellemes szórakozást kínál. A fiataloktól a kevésbé koncertre járó közönségig bárki megtalálhatja a kedvére való műsort. Olyan kivételes fellépőket hallhatnak majd, mint a Budapest Jazz Orchestra, a Danubia Zenekar vagy a Savaria Szimfonikus Zenekar. Egy rendhagyó gálakoncertnek is részesei lehetnek olyan színészlegendákkal, mint Molnár Piroska, Ifj. Vidnyánszky Attila vagy Bezerédi Zoltán. Az olyan elismert karmesterek és szólisták részvétele, mint Hámori Máté, Kokas Katalin, Urbán Orsolya, Kelemen Barnabás vagy Mujahid Zoltán pedig garantálják, hogy a nagykanizsai Filharmónia bérlet újra kiváló, minőségi élményt nyújt.

Az új évad azoknak szól, akik a zene iránti szenvedélyüket szeretnék mélyíteni, és részesei kívánnak lenni a nagykanizsai kulturális élet különleges pillanatainak. Kiváló lehetőség ez arra, hogy a zenerajongó közönség mélyebben megismerje és élvezhesse a klasszikus zene varázsát, de mindezt egy modern, populáris megközelítésben.

A Savaria Szimfonikus Zenekar népszerű műsort játszik Gershwinnel és Bernsteinnel, a stand up komédia világából ismert Janklovics Péter pedig a humort hozza el a Zenegyűlölő 2.0-val. Utóbbi előadáson persze rengeteg klasszikus zene is felcsendül majd Erkeltől kezdve Verdin át Pucciniig. A Gálakoncert Színészlegendákkal pedig egy rendhagyó előadás, mely úgy próbálja közérthetővé tenni a komolyzenét, hogy egy komplex produkciót prezentál díszlettel és minden egyéb színházi kellékkel. Érdekes, értékes műsornak ígérkezik, mely nemcsak a zenéről szól majd.

Különleges lesz tehát a hamarosan induló nagykanizsai szezonbérlet, amit zenerajongóként vétek lenne kihagyni. Ahogy Szamosi Szabolcs, a Filharmónia ügyvezetője ígéri: „Tartsanak velünk az évad következő 4 estéjén, hogy bármilyen is lesz az idő aznap, beragyoghassa az előadás a napunkat!”

További információk a Filharmónia Magyarország honlapján találhatók: https://filharmonia.hu/filharmonia-berletek/fortissimo-berlet-nagykanizsa

FRISS