„A Viva Tv-ben ismerkedtünk meg, de a rádióban lett belőlünk zenekar”

2020 ápr 8

Hirtelen robbant be a siker a New Level Empire együttes életébe. A Dal című tv műsor, akkora népszerűséget hozott számukra, hogy a verseny után pillanatok alatt tele lett a naptáruk fellépésekkel, holott nekik összesen még csak egy szám volt a tarsolyukban.

– Mára a New Level Empire az egyik legtöbb rádiós slágerrel rendelkező mai magyar zenekar. Mesélnétek a kezdetekről, hogy jutottatok fel a csúcsra?

– Dj Newl (Nyújtó Sándor): A sikerhez szerencse is kell, amiből nekünk kijutott és ezért hálásak vagyunk. Kezdetben egy kéttagú Dj formációval indultunk. Krajczár Péter barátommal csináltunk egy számot, a Heartbreak-et, ami akkora sikert aratott a Music Fm-en, hogy pillanatok alatt átvette a többi rádió is. Ekkor találtuk ki, hogy legyen a New Level Empire-ből egy zenekar. A VIVA tévében együtt dolgoztam Zolával, jó barátok voltunk, tudtam, hogy van egy rock együttese, ezért megkérdeztem, hogy csatlakozik-e hozzánk, mint frontember. Természetesen igent mondott. Majd elhívtam hozzánk Mayer Petrát, azaz Dj Shizuka-t is, aki egy Petőfi Rádiós tehetségkutató verseny nyertese volt.

Sikert arattak a VOLT-on

– A banda 2013-ban összeállt és 2 nap alatt megírta a Last One című számot…

– Dj Newl: Igen, 2013 szeptemberében megcsináltuk a Last One-t, ami, mint kés a vajon úgy ment át mindenen. Az, hogy egy kezdő zenekar első zenéje bekerül a Classz Fm rádió lejátszási listájába, ráadásul 3 hét alatt, az maga volt a csoda! Két hétre rá bejelentették, hogy ugyanezzel a számmal bekerültünk A Dal-ba, amivel kijuthatunk az Euroviziós Dalfesztiválra. Ment minden, mint a karikacsapás! Eljutottunk a verseny döntőjébe is, de sajnos nem mi nyertük meg, hanem Kállay Saunders András, viszont hétfőtől folyamatosan érkeztek a hívások az akkori menedzsmentünkhöz, hogy szeretnék lekötni a New Level Empire koncerteket a nyári időszakra.

– Nagyon rövid idő alatt kerültetek fókuszba, ez nem okozott nehézséget?

– Zola: Az az igazság, hogy egy csomó fellépést lekötöttek, nekünk pedig nem volt semmink, csak egyetlen egy dalunk, meg Sanyiék korábbi Heartbreak-je, amiről azt sem tudtuk, hogy egy koncerten megállja-e egyáltalán a helyét. Három hónapig a stúdióban voltunk, hogy májusra, az első bulinkra kész legyen az egy órás koncert. A negyedik fellépésünk a Volt Fesztiválon volt, ahol a több ezres közönség úgy tombolta végig a koncertet, hogy csak egyetlen dalunkat ismerték.

Zola 15 éve vezet műsort

– Elég sok változás volt nálatok a tagok tekintetében az elmúlt évek alatt…

– Dj Newl: Kétszer alakítottuk át a bandát, mert rájöttünk, hogy nincs szükségünk bizonyos emberekre. Közel 2 év után távozott Dj Shizuka, először megpróbáltuk pótolni, de végül megszűnt a dj pozíció. Nem a lányok személyével volt a baj, hanem egyszerűen csak élő színpadi fellépéseket akartunk, amibe ez a dolog, amit ők képviseltek, már nem fért bele. Aztán jött még egy zongoristánk, de hamar rájöttünk, hogy két zongorista nem fér meg egy csárdában. Végül a jelenlegi felállás egy basszusgitárossal (Seprényi Fanni) és egy szólógitárossal (Lelovics György, majd Takács Dávid) egészült ki.

– Új klipetek a Nézz és láss, amelyben különböző szakmákban, szerepekben láthatunk titeket. Zola, te mi lennél, ha nem zenész?

– Zola: Szerencsésnek tartom magam, amiért sokszínű a munkám, ezáltal az életem is, hiszen a zene mellett vannak olyan területek, amelyeket szenvedéllyel végzek. Ilyen például a műsorvezetés, amely 15 éve része az életemnek. Soha nem akarnék választani a zenélés és a műsorvezetés között, mindkettőt imádom, de a két szakmában van azért átfedés is.

– Gyerekkorodban mi szerettél volna lenni?

– Zola: Mindig az akartam lenni, aki épp nálunk dolgozott, ezét különösen jól éreztem magamat az új klipünk forgatásán. Ha kőműves jött hozzánk; akkor az, ha burkoló tevékenykedett az építésnél, akkor az a szakma tetszett nagyon. Persze az is fontos, hogy gyerekként az ember minek öltözött a farsangon. Én vagy cowboy voltam vagy ninja. Sokáig arról álmodtam, hogy egy amerikai kisváros sheriffje leszek.

– A fellépések mellett általában marad idő a családra?

– Zola: Newl több éve tartós párkapcsolatban él Diával, akivel igazi csapatot alkotnak, de a baba egyelőre még várat magára. Krajczár Péter billentyűs két kisfiú, Dömötör és Tóbiás büszke édesapja, én pedig 2008 óta élek boldog párkapcsolatban. Edinát 2015-ben vettem el feleségül. Ő volt az első olyan csaj az életemben, aki tök jól kezelte azt, hogy én zenélek, műsort vezetek és az életem nagy része a színpadon zajlik. Szeret bulizni, ennek ellenére nem gondolom azt, hogy a családnak ott van a helye a fellépéseinken, hiszen mi ott dolgozunk, az a munkánk. Amúgy meg logisztikailag sem tudnánk kivitelezni, hogy beférjenek a turnébuszba.

Kiss Rachel

Forrás: szuperinfo.hu

FRISS