A tájfun írta a lábtollas vb forgatókönyvét Hongkongban

2017 aug 1

8-as fokozatú Tájfun-riasztás miatt félnapos késéssel kezdődött meg a 9. Lábtoll-labda Világbajnokság július 23-án, a hongkongi Lai Chi Kok Park Sport Centrumban. Nőknél a Kunics Réka, Morvai Noémi, Balogh Eszter, Vachal Krisztina, Farkas Lilla, míg a férfiaknál a Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Lukács Benedek, Tóth Gábor összeállítású csapat képviselte hazánkat a világversenyen.
A magyar válogatott tétmérkőzéseit a házigazda Hongkong és a szomszédvár Makaó ellen játszotta, akik közt vb győztes játékos is szerepelt. A hármas csata eredményeként négy negyedik és három ötödik helyezéssel legjobb európaiként a negyedik helyen zárt válogatottunk a nemzetek pontversenyében. Az előzetes elvárásoknak megfelelően Kína és Vietnám csapatai döntöttek a bajnoki címekről. Vietnam 5, míg Kína 2, győzelmet szerzett, így a Nemzetek Nagydíját Vietnám nyerte el. Mögöttük a házigazda Honkong végzett, míg válogatottunk kontinens elsőként, negyedik helyen zárta a vb-t, 54, 5 ponttal.
A tájfun mellett a szervezők hibájából is folyamatos csúszásban voltak a mérkőzések, ami jelentős terhet jelentett a játékosok számára, ugyanúgy mint a 6 óra időeltolódás. A válogatott azonban így is helyt ált, nagy fegyvertény, hogy maga mögé utasította Makaó csapatát. Ugyancsak örvendetes, hogy megelőzték a 2018-as EB rendező németeket is.
A vb ideje alatt ülésezett a Nemzetközi Lábtoll-labda szövetség (ISF) közgyűlése. Sportdiplomáciai siker, hogy Fehér Jánost további négy évre az ISF alelnökévé választották, mellette ifj. Fehér Jánost, Fehér Juditot és Veres Pált az ISF versenybizottságába, illetve Kommunikáció és Marketing bizottságának tagjaivá választották. Döntés született a 2019. évi világbajnokság helyszínéről is, amelyet Franciaország rendez. A játékosok a makaói akklimatizáció alatt együtt edzettek a helyi válogatott tagjaival, míg a vb-t követő rekreáció Dubaiban történt.

A magyar válogatott eredményei
Női csapat: 5. Kunics Réka, Morvai Noémi, Balogh Eszter, Vachal Krisztina, Farkas Lilla
Férfi csapat: 4. Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Lukács Benedek, Tóth Gábor
Női páros: 5. Kunics Réka, Morvai Noémi
Férfi páros: 5. Herczeg Gábor, Tóth Gábor
Női egyéni: 4. Vachal Krisztina
Férfi egyéni: 4. Herczeg Gábor
Vegyes páros: 4. Kunics Réka, Tóth Gábor

Nemzetek versenye
1. Vietnám 102 pont
2. Kína 92,4 pont
3. Hongkong 65 pont
4. Magyarország 54,5 pont
5. Németország 48,3 pont
6. Makaó 48,2 pont
7. Franciaország 36,1 pont
8. Tajvan 33,7 pont
9. Indonézia 11,5 pont
10. India 3 pont
11. Olaszország 2 pont

FRISS