A postán dolgozó kutyának van a legédesebb munkája

2017 okt 17

A skót kisvárosban, Portree-ban számos imádni való kisbolt, étterem van – de a legédesebb látványosság a helyi posta és az ő kis alkalmazottja. 

Az utóbbi két évben Ray Chandler postamester irányította az üzletet. Mondhatjuk, hogy abszolút felfuttatta a helyet, amikor felvette legújabb alkalmazottját, a család kutyáját, Jax-et.

Jax minden nap bemegy dolgozni főnökével, és elfoglalja őt megillető helyét a pult mögött. Jax rövid idő alatt a helyiek és az ide látogatók nagy kedvence lett, így megnövekedett a posta forgalma is. Azonban minden dolgozónak kell egy hivatalos munkakör, és Jax tehetségesebb annál, hogy pusztán ő legyen a postahivatal fogadóbizottsága.

Így kapott egy hozzá méltó munkakört: ő lett a posta hivatalos bélyegnyalója, a kis tábla is bizonyítja. Természetesen a bélyegek hátoldala nem veszélyes az egészségére. Nem mindenki igényli, hogy Jax intézze el a bélyeg nyalást, de jó tudni, hogy bármikor startra kész, ha szükség van rá.

A vezető, Ray szerint benne van a pakliban, hogy Jax munkavégzése olykor hagy némi kívánnivalót maga után. – „Néha olyan lelkesen nyalja meg a bélyeget, hogy azzal a lendülettel fel is falja. Hát, ezt nevezem én vásárlói kockázatnak” – meséli Ray. A vevőket mindenesetre vidámmá és boldoggá teszi, és végülis ez a lényeg. – „Annyira egyedi karakter. Itt a postán soha nem az időjárásról beszélgetünk. Sokan nem is akarnak levelet feladni, csak hoznak neki jutalomfalatot vagy csak egy ölelést akarnak neki adni.”

Munka előtt egy hatalmas sétára megy, néha az óceánban is úszik egy kicsit. Munka közben is biztosítja neki gazdája a megfelelő mennyiségű mozgást és feladatot, a falut is körbejárhatja, ha arra vágyik. Egyszóval Jax-nek valódi aranyélete van.

Forrás: kutyabarat.hu

FRISS