Összefogás a rászorulókért

„Emlékezzél arra, hogy segíteni kell azokon, akik rászorulnak.”
(Szabó Magda)

A rendezvény ideje: 2017. április 1., szombat, 16.00 óra
A rendezvény helye: Jézus Szíve Templom (Felsővárosi templom)

A rendezvény jelentősége, hagyománya
A Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálata 2012. évben hagyományteremtő szándékkal rendezte meg Jótékonysági Koncertjét, melyre idén immár hatodik alkalommal kerül sor.
A rendezvény célja a város nehéz helyzetben élő, nélkülöző lakosainak támogatása, tartós élelmiszer csomagok formájában. A rendezvény létjogosultságát és aktualitását jelzi, hogy intézményünket egyre többen keresik fel azzal a problémával, hogy alapvető élelmiszer ellátásuk forog veszélyben, naponta vívnak harcot az éhezéssel, sok esetben a legalapvetőbb napi étkezés megoldása is veszélybe kerül. Számukra a kézzelfogható segítség, a tartós élelmiszerekből összeállított csomag jelentheti a legnagyobb segítséget.

A rendezvény fellépői
Jótékonysági Koncertünket Államtitkár Úr nyitja meg, majd a katolikus, evangélikus és református egyház képviselői köszöntik az egybegyűlteket.
A koncerten a Hevesi Sándor Általános Iskola és a Miklósfai Általános Iskola diákjai lépnek fel, akik a rendezvény szellemiségével egyetértve, fontosnak érzik az adakozás, az összefogás és a rászorulók megsegítésének támogatását.

Az adományok
Koncertünkre – rendhagyó módon – nem pénzben lehet jegyet váltani. Belépőként tartós élelmiszert (konzerv, instant étel, cukor, étolaj, rizs, zacskós bab, lencse, liszt, tészta, keksz, tartós tej, stb.) várunk, melyet a koncert napján a templom bejáratainál gyűjtünk. A tartós élelmiszerek mellett pénzbeli adományt is szívesen fogadunk, mely a „Segíts, hogy segíthessünk” Alapítvány bevételét gazdagítja, s melyet szintén tartós élelmiszerek vásárlására fordítunk. Aki a koncerten részt venni nem kíván, de felajánlásával támogatná kezdeményezésünket, az adományait leadhatja intézményünkben, vagy a templom sekrestyéjében is.
Az összegyűlt élelmiszer elszállításáról és tárolásáról intézményünk gondoskodik.
Az élelmiszercsomagok egy részét az intézményünkkel kapcsolatban álló, arra rászoruló családok, egyedülállók között osztjuk ki a húsvéti ünnepek előtt, egy részéből pedig tartalékot képezünk, melyből a krízishelyzetbe került nélkülözők akut élethelyzeteit oldjuk meg. Az intézményünktől segítséget kérő társszervek – Nagykanizsa MJV Polgármestere, Humánigazgatási csoport – által hozzánk irányított ügyfelek segítése szintén ezekből az adományokból történik.

Küldetésünk
A Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálata kiemelt feladatának tartja minden olyan kezdeményezés támogatását, mely az arra leginkább rászorulóknak a napi életvitelhez szükséges feltételek megteremtésében, az életminőség megőrzésében kézzelfogható segítséget nyújt. Jótékonysági Koncertünk is ezt a célt hivatott szolgálni.
Emellett fontosnak érezzük az összefogásban rejlő lehetőség kihasználását, a másokon való segítés, az adakozás kultúrájának megteremtését. Jótékonysági Koncertünk alkalmával igyekszünk lehetőséget teremteni és ösztönözni városunk lakóit az adományozásra, a jótékonysági akciókban való aktív részvételre.