A második fordulóban bizonyíthattak a zalai lányok a Nemzeti Kézilabda Akadémián

2017 nov 16

2017. november 13-ra több mint 70 tehetséges leány kézilabdázó kapott meghívást a NEKA-kiválasztó második fordulójába, ebből a 2005-ös korosztályból csak 18-an amelyben 4 zalai tehetség is képviselte megyénket (Csíkos Luca Vonyarcvashegy SE, Gerencsér Dorina Virág Nagykanizsai Izzó SE, Káli Natália GÓ-NA SZKKE Lenti, Nyakas Emese Nagykanizsai Izzó SE). A 2003-2005-ös születésű jelöltek először antropometriai vizsgálatokon estek át, melynek során a szakemberek magasságot, súlyt, testtömegindexet mértek, és egy algoritmus segítségével a várható testmagasságot is kiszámították.
(A képen: Gerencsér Dorina Virág, Nyakas Emese Nagykanizsai Izzó SE)
Az Akadémia női szakágának edzői (Bohus Beáta, ifj. Kiss Szilárd, Siti Beáta) készség és képességfelmérő gyakorlatokat végeztettek a fiatalokkal, akik a helyből távolugrás, a lövőerő-sebesség, a 30 méteres futás és a bumeráng-pálya teljesítése közben bizonyíthatták ügyességüket, a pszichológiai tesztekkel pedig a gyerekek mentális állapotát mérték fel.
A lányok és szüleik megtekintették a NEKA-Lakófalu létesítményeit, valamint az Akadémia működéséről is képet kaptak.
A nap zárásaként az egymás közötti mérkőzések során derült ki, ki mennyire állja meg a helyét meccshelyzetben. A szakemberek ezúttal is a legjobb kézilabdázókat választják ki, akik részt vesznek az utolsó fordulóban.
Sok Sikert Kívánunk!
(forrás:NEKA)

FRISS