A korai fejlesztés fontosságára hívja fel a figyelmet a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat

2018 febr 19

Oktatás-fejlesztés 

    Budapest, 2018. február 19., hétfő (MTI)

A gyerekek korai fejlesztésének fontosságára hívja fel a figyelmet a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat, hétfőtől egy héten át tanácsadással, bemutató foglalkozásokkal, előadással várnak minden érdeklődőt Budapest minden kerületében – közölte Mosányi Emőke, a szolgálat főigazgatója hétfőn az MTI-vel.  

Közleményében kiemelte, a február 19-23. között megrendezendő “Korai fejlesztés hete” programsorozat célja felhívni a korai fejlesztés jelentőségére, arra, hogy hathatós és megnyugtató eredményt csak szakemberek bevonásával lehet elérni. Minél kisebb korban ismerik fel a fejlődés egyenetlenségeit, tárják fel az okait, korrigálják a lemaradásokat, fejlesztéssel annál nagyobb az esély a harmonikus fiatal és felnőttkorra – tette hozzá.
Mint írta, a család segítése, amely a szűrést, komplex diagnosztikai vizsgálatot, gyógypedagógiai fejlesztést, tanácsadást, különböző terápiás szolgáltatásokat, a gyermek megfelelő közösségbe kerülésének elősegítését foglalja magába, mindig figyelembe veszi a gyermek állapotát és a család körülményeit is.

bed \ bhi

MTI 2018. február 19., hétfő 9:54

FRISS