A karibi szigeten a turisták sétáltathatják a menhelyi kutyákat

2017 júl 27

Létezik egy pici sziget, ahol segíthetsz az ott működő állatmenhely kutyáinak, hogy minél jobban összeszokjanak az emberekkel örökbe adás előtt. A te dolgod, hogy levidd őket a tengerpartra játszani. Vajon hányan indulnánk el most azonnal?

A karibi térségben a Turks- és Caicos-szigetek egyik gyöngyszemén működik a Potcake Place, egy állatmentő szervezet 1997 óta. A szigeten rengeteg a kóbor kutya, a menhely minden évben 500 állat sorsáról gondoskodik.

A szervezet sokat gondolkodott, hogy lehetne egy kicsit másképp szervezni a dolgokat, hogy a kutyáknak is jobb legyen, és a gondozók is könnyebben boldoguljanak a napi feladatokkal. Így kitalálták, hogy bevonják az odalátogató turistákat a munkába, akik olyan örömmel „dolgoznak” majd, mint még soha senki.

És valóban. Az ott nyaralók elvihetik a bent lakó kutyákat, lesétálnak a gyönyörű tengerpartra, játszanak, összebújnak, ezzel segítik a menhelyi állatokat, hogy bízzanak az emberben, jobban alkalmazkodjanak későbbi életükben, és jó élményeket kapjanak.

Mindegyik kutyával jár egy „kölyök-csomag” vízzel, tállal, játékkal, jurtalomfalattal és kakis zacsival. Természetesen a kutyákat pórázon kell tartani, hiszen a szocializációs folyamat még csak most kezdődik. A turistáknak is ugyanúgy hasznos az együtt töltött idő: ők is megtanulják, hogyan kell odafigyelni a kutyák szükségleteire, hogy ne legyenek túl sokat a napon, szedjék fel utánuk a kakit, és milyen esetekben jutalmazzanak.

Az „üzlet” egy idő után annyira beindult, hogy a forgalmasabb időszakokban kimondottan sokan várnak a közös séta lehetőségére. Előfordul, hogy az emberek már nyitás előtt két órával a bejárat előtt várakoznak, hogy tudjanak sétapartnert kapni.

A vezető tisztában van vele, hogy jót tesz a menhely hírének, de mindig emlékezteti az embereket: ez nem egy fizetett program, nem egy kaland az unatkozó embereknek, a program első számú célja, hogy a menhelyi kutyák kimozdulhassanak, tanuljanak, szocializálódjanak a közös program alatt.

Forrás: kutyabarat.hu

FRISS