A kanizsai lábtollasok Hongkongba tartanak

2017 jún 15

Az Újszászon rendezett Páros Ob, és egyéni ranglistát követően eldőlt, hogy a Zemplén SE 4 játékosa és szakvezetőjük utazhat a Távol-Keletre, a július 18-30-közt rendezendő világbajnokságra.

A nőknél Kunics Réka, Morvai Noémi és Balogh Eszter, míg a férfiaknál Lukács Benedek viselheti a válogatott mezt.

A páros ob-n, a Kunics Réka és Morvai Noémi megszerezte harmadik győzelmét és első helyen zárta a ranglistát, így a csapat mellett párosban is indulhatnak a világversenyen. A Sillinger Zsanett – Udvari Boglárka duó a cserszagtomajiak legjobb eredményével 5. helyen zárta a tornát. A férfiaknál Lukács Márton és Takács Endre igencsak megszorongatta újszászi ellenfelüket, teljesítményük ezüstéremre volt elegendő. A 4-5-6. helyen is zemplénes párosok végeztek. A folytatásban a kanizsaiak legjobbja Kunics Réka, egy focitornán szerzett bokasérülése miatt kihagyta vegyes páros és az egyéni versenyszámot. A férfi egyéni kategóriában a legjobb 8 közé 5 zemplénes került, közülük a legjobb Farkas Balázs ezüstérmet szerzett.

A verseny után Fehér János az MLTSZ (Magyar Lábtoll-labda Szövetség), ügyvezető elnöke kihirdette a két egyesület játékosaiból álló vb-keretet. Nők: Balogh Eszter, Kunics Réka, Morvai Noémi (Nagykanizsa ZSE), Farkas Lilla, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE), férfiak: Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE).

A fennmaradó időszakban a válogatott játékosok felkészülnek a legutóbbi Vb-n, Rómában elért érmeik megvédésére, míg a szakvezetés feladata a még hiányzó források előteremtése.

Összesített eredmények
Páros Ob

Egyesület/helyezés Arany Ezüst Bronz
Újszászi VVSE 2 1 5
Zemplén SE Nagykanizsa 1 1 1
Pusztaszer PISZE SE 1

Egyéni ranglista

Egyesület/helyezés Arany Ezüst Bronz
Újszászi VVSE 2 3
Zemplén SE Nagykanizsa 1 1
Pusztaszer PISZE SE 1

Zalai eredmények  Zalai eredmények
Páros ObNők (17)1. Kunics Réka, Morvai Noémi – Nagykanizsa ZSE5. Sillinger Zsanett, Udvari Boglárka – Cserszegtomaji SKFérfiak (20)2. Lukács Márton, Takács Endre – Nagykanizsa ZSE4. Huszár Emil, Lukács Benedek – Nagykanizsa ZSE5. Bencsik Martin, Farkas Balázs – Nagykanizsa ZSE6. Baranyai Benett, Horváth Gergő – Nagykanizsa ZSEVegyes páros (23)5. Horváth Gergő, Morvai Noémi – Nagykanizsa ZSE6. Farsang András, Udvari Boglárka – Cserszegtomaji SK
Egyéni ranglistaFérfiak (19)2. Farkas Balázs4. Lukács Benedek5. Huszár Emil7. Horváth Gergő8. Baranyai Benett9. Bencsik MartinNők (10)8. Udvari Boglárka

 

FRISS