A Kanizsai Futóklub meghódította Kishegyet is

2020 szept 30

Szeptember 27-én meghívást kapott a Kanizsai Futóklub a Kishegy Trail nevű terepfutó versenyre.

A kihívásokat és meredek dombokat kedvelő tagok éltek a lehetőséggel és a többszáz futó között rajtvonalhoz álltak, néhány díjat is bezsebeltek. A Fuss Neki Egyesület családbarát rendezvénye a legkisebbeknek is aktív kikapcsolódási lehetőséget biztosított, ők 400 méteren tehették próbára magukat, míg a felnőttek 7 km, 14 km, és 21 km közül választhattak.
A 7 km-es körpályán több emelkedő is nehezítette a haladást. Túlnyomó részt széles földúton vagy erdei úton haladt a mezőny, ami helyenként egynyomos ösvényre szűkült be. A legkomolyabb emelkedő a gázpászta volt, ami elég hosszú és meredek ahhoz, hogy komoly kihívást jelentsen még a legedzettebb futóknak is. A tetejére felérve az elénk táruló a látvány, a csodás balatoni panoráma azonban feledtette a nehézséget. A célba beérve zsíros kenyér és fröccs várta a megfáradt futókat.
A versenynek a Majthényi Présház adott otthont, melynek teraszáról páratlan kilátás tárul elénk a keszthelyi öböltől egészen a tihanyi félszigetig. A balatonlellei Kishegy természeti adottságainak köszönhetően tökéletes választás bármilyen szabadtéri program helyszíneként. A futók sem győzték dicsérni a helyszínt, az útvonal a parkerdőn keresztül a szőlősorok mellett kanyargott, futás során végig élvezni lehetett a balatoni panorámát, a gyönyörű tájat.

FRISS