2017. év női kézilabda játékosa cím (Szavazzon Ön is!)

2018 febr 8

A Nemzetközi Kézilabdas Szövetség nyilvánosságra hozta annak az öt-öt játékosnak a nevét, akik elnyerhetik az év játékosa díját. Megtiszteltetés, hogy három győri is van a szűk listán.

A nők listája korrektnek tűnik. Három játékos is bekerült a BL-győztes Győr csapatából: Nora Mörk, Stine Bredal Oftedal és Nycke Groot helye megkérdőjelezhetetlen egy ilyen listán.

Mellettük ott van természetesen a román Neagu, és a svédektől sikerült bekerülnie Isabelle Gulldennek. Ami rossz hír, hogy szurkolói szavazás útján kerül ki a győztes, tehát a győriek szavazatai megoszlanak majd, és ez Neagu vagy Gullden malmára hajthatja a vizet. Mi már szavaztunk: szerintünk Groot volt a legjobb, főleg a Final Fourban nyújtott kimagasló teljesítménye miatt.

Ami a férfiakat illeti, itt már van meglepetés az ötös listán. Az év nagy részét sérüléssel töltő – egyébként zseniális kézilabdás – Domagoj Duvnjak benne van a szűk elitben, ami kicsit érdekes számunkra.

A horvát irányító mellett a Löwenben brillírozó Andy Schmid, a PSG-t erősítő Sander Sagosen és Nikola Karabatic, valamint a Vardart BL-hez segítő Luka Cindric került a jelöltek listájára. Schmidet egyébként nemrég választották meg a legjobb, Németországban játszó játékosnak. Dunvnak helyett viszont más jelöltet is el tudtunk volna képzelni, többek között Sterbik Árpádot vagy a BL-gólkirály Uwe Gensheimert simán el tudtuk volna képzelni a listán.

Szavazzon Ön is!

Forrás: ZMKSZ

FRISS